Botheim: – Føler ikke presset

Etter flere uker med knallhard trening er Erik Botheim klar for å kjempe om poeng.

Annonse:

Erik Botheim kom til Bodø/Glimt for å kjempe med Kasper Junker om spissplassen. Noen dager før seriestart er plutselig unggutten det eneste rene spissalternativet i laget. Det legger ingen demping på spenningen for Botheim. 

– Jeg gleder meg! Jeg er gira! Nå gjelder det å gjøre seg klar til å komme i gang, sier Botheim som endelig er tilbake fra en liten håndskade han fikk for et par uker siden. 

Han skal altså erstatte fjorårets toppscorer i Eliteserien, og har fortsatt til gode å score mer enn tre mål i én sesong selv, men Botheim virker ikke å være stressa av det. 

– Jeg føler ikke noe press. I mitt hode er det bare media som forsøker å skaffe seg en god historie om jeg slår til her. Jeg skal ikke bære dette laget på mine skuldre, men vil bidra til at laget blir bedre. Gjør laget det bra, gjør gjerne jeg det bra også. 

Stortrives i Glimt

Erik Botheimkom til Glimt i januar etter at avtalen med Rosenborg ble terminert. Nå gleder han seg til å ta fatt på en ny sesong i et helt nytt lag. 

– Jeg trengte en klubb som hadde trua på meg og som ønsket meg. Jeg tror jeg og Glimt passer veldig bra sammen. Jeg har hatt en god start med noen scoringer i Spania. Hele totalpakken i Glimt passer meg bra, sier Botheim og avslører at kompisen Hugo Vetlesen anbefalte han å reise nordover. 

Men selv om han per nå er den eneste rene spissen i klubben tror han ingenting kommer til å gå på skinner. 

– Jeg må legge ned arbeidet selv. Jeg synes selv jeg er en ganske god avslutter, så jeg må bare finne ut hvordan jeg skal komme i gode avslutningsposisjoner. Spillestilen her passer meg bra!

Går for unik rekord mot Tromsø

Erik Botheim har fire eliteseriemål på samvittigheten fra tidligere. Det interessante, og kanskje helt unike er at alle fire målene har kommet mot samme klubb. Nemlig Tromsø. 

Og enda mer interessant kan det bli, for den første eliteseriekampen for Botheim i Glimt blir mot nettopp Tromsø, på Aspmyra førstkommende søndag. 

 Er det noen som tidligere har scora alle sine første fem eliteseriemål mot samme klubb?

– Jeg tror ikke det er mange som har gjort det før ... Det må vi sjekke ut! Det er litt kult, sier Botheim og legger til at han gleder seg til seriestart;

– Det viktigste er at laget gjør en god prestasjon og kommer godt i gang. Det tror jeg blir viktig!

Hvem har Botheim på Fantasy-laget sitt i år? Se hele intervjuet nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: