Botheim jakter stadig utvikling: – Føler meg pigg

Etter å ha scoret fem mål på de første fem kampene av Eliteserien er Erik Botheim kåret til månedens unge spiller.

Annonse:

Erik Botheim fikk en knallstart på sin Glimt-karriere. Bare minutter ut i Eliteserie-debuten noterte han seg for sin første scoring i den helgule drakta, og ga seg ikke med det. Etter fem serierunder sto spissen med fem scoringer. Bare i forrige runde, borte mot Odd har han gått målløs av banen. 

Prestasjonene i mai har gjort Erik Botheim til "månedens unge spiller" for mai i Eliteserien. Prisen fikk han utdelt før helga. Se da vi overrasket Botheim i videovinduet nederst i saken

– Det er kult!

– Er det alt jeg får? Gi meg litt følelser her da. 

– Hva vil du ha? Jeg har ikke så mye å si. Jeg hadde aldri klart dette uten lagkameratene mine, men det er enda seks måneder igjen av sesongen så jeg ser bare fremover, sier Botheim. 

– Da går du for å bli månedens unge spiller i juni også da?

Rolig nå. Nå må du roe ned. 

Gleder meg veldig

I kveld møter Bodø/Glimt Mjøndalen på hjemmebane i sesongens 7. serierunde. Bruntrøyene står med én seier så langt, men har imponert i årets sesong. Blant annet med et sterkt 0-0-resultat mot fjorårets sølvvinner, Molde. 

– Jeg gleder meg veldig, og jeg tror gutta gleder seg også. Jeg føler meg pigg i beina, sier Botheim, kort og greit som vanlig. 

Glimt ligger stadig i toppen av tabellen, men Botheim og resten av laget ser frem til å rette på prestasjonen fra forrige serierunde hvor de helgule tapte 0-1 borte for Odd. 

– Det har gått bra for min del så langt i år, men jeg har ting å utvikle og jobbe med. Jeg håper å ta flere steg i løpet av juni og tror at vi som lag kan prestere enda bedre. I alle fall bedre enn sist kamp, sier han. 

Godt med nye impulser

Den siste uken, mens de fleste andre i Eliteserien har hatt ferie har Erik Botheim vært opptatt med landslagsspill. Prestasjonene hans for Glimt har nemlig gitt unggutten plass på Norges U21-landslag. 

– Det var en fin opplevelse. Veldig gøy å treffe gamle kjente igjen og det er jo alltid gøy å spille fotball. Fint å komme seg en tur bort fra Bodø og få noen nye impulser, avslutter "månedens unge spiller i mai". 

Se Bodø/Glimt - Mjøndalen på discovery + eller hør kampen på NRK sport fra klokken 18:00

Annonse fra Eliteserien: