Botheim reiser til Russland – Utrolig trist å forlate Glimt

Erik Botheims dager i Bodø er over for denne gang. Nå venter nye utfordringer i Russland.

Annonse:

Etter en forrykende sesong i helgult på Aspmyra har interessen for Erik Botheim skutt i været. Den unge spissen kom kontraktløs til Bodø foran årets sesong og fant seg fort til rette i nordlandsmetropolen. 

Tirsdag denne uken ble klubbene enige om en overgangssum for Botheim, som har reist ut av landet for å ta den medisinske testen. Dersom den går gjennom er overgangen i boks for Glimts toppscorer. 

Da serien omsider kom i gang i midten av mai gikk det ikke lang tid før han presenterte seg for sitt nye publikum. Allerede etter åtte minutter hadde unggutten stanget inn sitt første av mange mål for Bodø/Glimt. 

– Det har vært et veldig spesielt år for min del. Jeg kom fra så og si ingenting og hadde lite forhåpninger for 2021. Det har vært helt rått, sier Erik Botheim om sesongen sin i Bodø. 

Etter langt over 40 tellende kamper i 2021 står han igjen med over 20 scoringer. 

– Det hadde ingen sett for seg. Situasjonen min før sesongen var jo at jeg knapt hadde spilt fotball, så denne sesongen har gått over all forventning. Jeg er takknemlig for at jeg har fått utviklet meg så mye her, sier han. 

– Utrolig trist å forlate Glimt

Særlig etter maktdemonstrasjonen mot AS Roma på Aspmyra i høst, der unggutten fra Oslo var involvert i fem scoringer mot José Mourinhos menn økte interessen for han i utlandet. Nå har Bodø/Glimt godtatt et bud fra russiske Krasnodar. 

Laget ligger som nummer fem i den russiske ligaen og kjemper om muligheten for å spille i Europa neste sesong. 

– Jeg synes det er utrolig trist å forlate Glimt. Jeg har hatt det helt fantastisk i Bodø og det føles ut som jeg har kjent menneskene i klubben i flere år, sier Botheim. 

– Denne muligheten kunne verken jeg eller klubben si nei til. Det blir en fantastisk utfordring for meg og gleder meg til å teste meg selv i en større liga. 

En guttedrøm om å spille i utlandet går i oppfyllelse for Glimt-spissen som var en sterk bidragsyter til å skyte Glimt til sitt andre strake seriegull i 2021. 

Erik Botheim feirer scoring mot Roma i 2021.jpg
Erik Botheim feirer sin andre scoring i 6-1-seieren mot Roma på Aspmyra. Foto: Kent Even Grundstad

– Det er helt surrealistisk. Det har gått i ett hele sesongen så jeg har ikke fått tenke så mye over det egentlig. Mitt fokus har vært å ha det gøy og bidra til at laget gjør det bra. Jeg har blitt en god fotballspiller i Bodø, sier han og legger til;

– En mer komplett spiller. Jeg har utvikla meg på alle områder. 

– Håper å spille for Glimt igjen

Nå som ferden går ut i Europa etter ett år i Bodø og den helgule drakta kan vi så smått mimre tilbake til den iskalde februardagen da Botheim signerte for Bodø/Glimt etter et svært mislykka opphold i Stabæk året i forveien. 

– Det var en nobrainer for meg da Glimt kom på banen. Likevel hadde laget gjort det vanvittig bra i 2020 og Kasper Junker var fortsatt i klubben. Det var ingen enkel oppgave å skulle spille seg inn i det laget der. 

Interessen fra nord kom overraskende på Botheim, men som du sikkert skjønner så angrer han ikke på at han reiste nordover. 

– Det var litt overraskende for min del, men jeg er glad jeg har fått sjansen her. Jeg har alt å takke Glimt for, avslutter Botheim.

FK Bodø/Glimt takker Erik Botheim for alle scoringene, øyeblikkene og minnene fra en utrolig 2021-sesong og ønsker lykke til videre i russisk fotball og Krasnodar.  

Det siste foreløpige sitatet fra Erik Botheim på glimt.no blir som følger: 

– Jeg håper at jeg en gang i fremtiden kan få spille for Glimt igjen. 

Her kan du se alle (det mangler noen fra Europa) scoringene til Erik Botheim fra sesongen 2021: 

Annonse fra Eliteserien: