Brede før Celtic-kampen: – Står ikke tilbake for Celtic

Årets første tellende kamp nærmer seg med stormskritt. Brede Moe og laget er klare for kamp.

Annonse:

Tirsdag formiddag har Bodø/Glimt sin siste trening i Spania for denne gang. Etter tre uker i sydeligere strøk går turen nordover, men ikke hjem. For de helgule setter seg nemlig på flyet til den skotske storbyen Glasgow hvor en utrolig spennende og viktig kamp mot Celtic skal spilles førstkommende torsdag. 

– Vi har som sagt fått jobba bra. Vi har fått tre kamper her nede og det ligger an til en ganske fin preseason, om man kan kalle det det, sier Brede Moe til glimt.no. 

Med litt varmere temperaturer og strøkne gressmatter har de helgule fått lagt ned mange gode arbeidstimer for å forberede seg til de viktige kampene på best mulig måte. 

– En enorm opplevelse

I Spania er motivasjonen på topp foran de særdeles artige oppgjørene mot den skotske giganten. Alle koronarestriksjoner er fjernet både i Skottland og i Norge, noe som virkelig byr opp til fotballfest de kommende dagene. 

– Det er 60 tusen tilskuere som venter på oss i Glasgow, så det blir en enorm opplevelse.

Også kampen i Bodø ventes å bli populær blant folket og Moe gleder seg vel så mye til returoppgjøret, og tror mange publikummere vil gi Glimt en voldsom "boost". 

– Det er en stor begivenhet for oss med Celtic Park og returkampen på Aspmyra, så det får vi mye igjen for også. Energi og motivasjon skal det ikke stå på. 

Saken fortsetter under bildet

Brede Moe ankommer trening med Sondre Fet og Ola Solbakken i Spania 2022.JPG
Glimt-spillerne ankommer trening hver dag for å legge grunnlaget foran en viktig sesong.

Må tidlig i gang

Det som er helt nytt for en liten klubb som Bodø/Glimt er tellende kamper allerede i februar. Vanligvis har Bodø/Glimt måtte nøye seg med treningskamper på denne tiden av året, men allerede etter fire uker med trening barker Glimt sammen med internasjonal motstand i en tellende fotballkamp. 

– Det er jo litt nytt, men samtidig er det "nok en kamp" for oss. Vi har litt erfaring i Europa fra i fjor så sånn sett er det ikke helt nytt for oss. Vi har god kontroll og spillergruppa er rolig og fin, så tror ikke det er noe problem for oss at vi spiller tellende kamp allerede nå

Sannheten er at mens Bodø/Glimt har hatt treninger og spilt "ubetydelige" treningskamper i Spania spiller Celtic for fullt hjemme i Skottland. De topper ligaen, er ubeseiret i 17 kamper på rad. Men det skremmer ikke Glimts robuste midtstopper.

Se hele intervjuet med Brede Moe her: 

– Nei, jeg tror ikke det. Vi er i fin form og det er ikke lenge siden vi spilte tellende kamper. Vi har fått jobba veldig bra her nede. Vi skal ikke stå noe tilbake fysisk for Celtic.

– Godt med nye inn

Men siden Glimt sist spilte en obligatorisk kamp har laget mistet flere av sine spillere. Både toppscorer Erik Botheim, midtbanedirigent Patrick Berg og landslagsspillerne Marius Lode og Fredrik André Bjørkan er ute av startoppstillinga fra desember. 

Det gir en fin mulighet for andre til å plukke opp hansken og ta nye steg. 

– De har kommet fint inn alle sammen. Det er en ekstremt fin gruppe det her. De har blitt tatt godt i mot og de har selv bidratt med positiv energi. Jeg tror det er viktig å få inn litt nytt også, avslutter Brede Moe. 

Kampen mot Celtic spilles førstkommende torsdag, 17. februar på Celtic Park. Kampen starter 21:00 norsk tid og 20:00 skotsk tid. Om du ikke skal til Skottland kan du se kampen direkte hos Viaplay eller V4. 

Se også: Langt intervju med Hugo Vetlesen i podkasten 4-3-3

Annonse fra Eliteserien: