Brice blir med videre: – Klar for å ta tak

Brice Wembangomo har spilt seg til landslagsplass i Bodø/Glimt. Nå fortsetter eventyret.

Annonse:

Etter overgangen til Bodø/Glimt foran 2022-sesongen har Brice Wembangomo tatt enorme steg i spillet sitt. Sammen med lagkameratene har han opplevd kvartfinale i Conference League, gruppespill i Europa League, serie- og cupsølv. 

På toppen av det hele ble han belønnet med landslagsplass i sommer, og sine første minutter med flagget på brystet. 

– Det føles veldig bra! Vi har jobbet med dette en stund, og det gir meg en fin ro og motivasjon til å jobbe videre, sier Wembangomo, like etter at pennen var satt mot papiret som binder han til Glimt i 2,5 nye år. 

Se Wembangomos scoring mot Aalesund i fjor: 

– Skal bli så god som overhodet mulig

Etter litt over 18 måneder i Bodø forlenger han nå avtalen, og kontrakten strekker seg nå ut 2025-sesongen. 

 – En ny kontrakt gir meg håp om at både jeg og klubben skal jobbe videre for å bli så god som overhodet mulig. 

Som nevnt kom Wembangomo til Glimt foran 2022-sesongen, og han har allerede opplevd mye i den helgule drakten. 

– Året i fjor lærte jeg veldig mye på både godt og vondt. Jeg føler at utviklingen min bare har gått én vei. Selv om jeg har utvikla meg, har jeg mye mer å gi.

Mer erfaring og rutine

Og med erfaringen han har opparbeidet seg det siste drøye året føler Wembangomo at det nå er på tide å dra en større del av lasset i laget. 

– Jeg har vært litt småskada i år. Potensialet mitt er såpass stort at jeg føler at jeg kan være enda mer med å dra lasset. Nå kan jeg være en av de som kan ta litt tak. 

Med ny kontrakt på plass gir det arbeidsro inn i det som blir en meget interessant høst for Glimts eminente høyreback. 

– Jeg gleder meg ekstremt mye. Det var gøy at vi endelig så ut som oss selv i år, og med den høsten vi har i vente blir det veldig spennende. Det er så kult at det er vanskelig å finne ord. 

Han drømmer om å oppnå enda mer i Glimt-trøyen før ferden eventuelt går videre. 

– Det er jo noen av gutta i laget som allerede har prestert så godt at de har tatt seriegull med Glimt, sier han, uten å avsløre et eneste ressultatmål direkte. 

– Vi vil være med i Europa, og jeg vil beholde landslagsplassen min. Glimt gir mange muligheter, og en ny kontrakt forplikter også for meg. Glimt er et godt utstillingsvindu, og mulighetene er uendelige. 

Annonse fra Eliteserien: