Brice' første treningsuke: – Blir ikke bedre enn dette

Etter én uke i Spania har Bodø/Glimt kommer godt i gang med årets forberedelser.

Annonse:

På en helt upåklagelig gressbane på La Finca like utenfor den spanske byen Elche lader Bodø/Glimt opp til nok en viktig sesong for klubben. Om under tre uker står de helgule ansikt til ansikt med den skotske giganten, Celtic i kampen om avansement i UEFA Europa Conference League. 

Med seg til Spania har også Kjetil Knutsen flere nye spillere som nærmest får sitt aller første møte med sine nye lagkamerater på gressbanene under den spanske sola. En av dem er Brice Wembangomo, som fikk sin debut i Glimt-trøya mot Dynamo Kiev sist torsdag.

– Det var jo det beste laget jeg noen gang har spilt mot, men jeg følte at jeg kom ganske greit fra det. Jeg har enda litt å jobbe med når det gjelder den fysiske formen. Bortsett fra det kom jeg fin fra det, med tanke på at jeg har vært litt småskada, sier han etter søndagens treningsøkt. 

– Det blir ikke bedre

Som nevnt er forholdene på banen upåklagelig. Banen er som de aller beste biljardbordene på markedet og det gir grobunn for et solid fundament før sesongen. 

– Det blir ikke bedre enn dette. Banen er perfekt, og vi har alt vi trenger på hotellet. Det er ingenting å klage på i alle fall, sier Wembangomo. 

Brice Wembangomo i duell med Gilbert Koomson, Elias Hagen og Brede Moe i Spania 2022.JPG
Brice Wembangomo har fått vist seg frem på trening den siste uken. Foto: Niklas Aune Johnsen

 Og nå har sola tittet frem også …

 – Ja, det er på tide, svarer han kjapt og hinter om at han ikke har vært helt fornøyd med været så langt. Men i helgen har sola varmet opp kalde nordnorske kropper, og den første treningsuka er gjennomført. 

– Det har vært veldig fint. Det har vært topp faciliteter og vi har trent ganske hardt, i alle fall etter det jeg har vært vant med. Det har vært litt tlivendinger i starten for meg. Formen blir bedre og bedre for hver dag som går. 

Annerledes oppkjøring

Det er mye som er likt som på Glimts tidligere treningsleire, men én ting skiller seg ganske markant fra det spillere og trenere er vant med. For nå kaller de det ikke lenger for en treningsleir, men en kampleir. Glimt er her for å forberede seg til viktige kamper som kommer allerede om under tre uker. 

  • Se hva trener Kjetil Knutsen har å si etter den første uka i Spania nederst i saken

Det fører til en litt annen oppkjøring enn man er vant med. 

– Vanligvis møter vi gjerne et andredivisjonslag på denne tiden av året. Så nivåmessig er det ganske annerledes, men det er morsommere å spille kamper som betyr noe. Det er en oppkjøring som passer meg bra, forsikrer Wembangomo. 

Brice Wembangomo på løpetrening i Spania 2022.JPG
– Formen blir bedre og bedre for hver dag, sier Brice Wembangomo etter sin første treningsuke med Glimt. Foto: Niklas Aune Johnsen

Lørdag hadde spillerne treningsfri, men når de var tilbake på feltet på søndag var det fullt kjør fra start. 

– Vi har fått bra utbytte av hver eneste dag. Det har vært intensivt og god tid til hvile. Vi får også god oppfølging av det medisinske apparatet, avslutter han. 

Se hele intervjuet med Wembangomo på vår YouTube-kanal: 

Annonse fra Eliteserien: