Brønnøyværingene stod fram: – Han endrer kampen for oss

Glimt smadret Sarpsborg 08 4-1 på Aspmyra lørdag. Det var to lyslugger fra Brønnøy som stod frem.

Annonse:

Gjestene fra Sarpsborg kom helt klart best i gang i lørdagens Eliteserie-kamp på Aspmyra. Allerede etter 40 sekunder lå ballen bak Nikita Haikin. De kjørte over Glimt tidvis i starten av omgangen, men så slo Glimt tilbake. 

Først var det Hugo Vetlesen som scoret etter nydelig forarbeid av Ulrik Saltnes, før sistnevnte steg til værs og skallet Glimt i ledelsen like før pause. 

I andre omgang pyntet Glimt ytterligere på resultatet etter to scoringer av Victor Boniface. Først scoret nigerianeren etter et heftig forarbeid av Joel Mvuka, før han økte på fra krittmerket like før slutt. 

Se alle scoringene fra kampen helt nederst i artikkelen.

Likevel var det i andre enden av banen at superlativene virkelig haglet etter kampen. For i første omgang kom Isak Helstad Amundsen og markerte seg meget positivt. 

Dagens Glimt-gutt

For såpass imponerende var innhoppet til unggutten at han ble kåret til Dagens Glimt-gutt av Sparebank 1 Nord-Norges egen jury, og dermed kan han sprade rundt i en Lexus levert av Toyota Nordvik helt frem til neste hjemmekamp om to uker.

– Jeg har nettopp skaffet meg en Yaris, så nå har jeg to biler, gliser han i intervjuet etter kampen. 

Helstad Amundsen har fått prøve seg et par ganger tidligere denne sesongen, men da som spiss. I dag var han tilbake i den vante posisjonen sin som midtstopper og leverte varene. 

– Først og fremst var det utrolig artig å få spille, Jeg føler at jeg er rolig og leverer en ganske bra kamp. Vi er ikke helt påskrudd i starten, og får en tidlig i fleisen og så blir vi litt kjørt der, men så synes jeg vi hever oss utover i kampen og styrer hele andreomgang ,sånn som jeg ser det, oppsummerer han. 

Se hele intervjuet med Helstad Amundsen her: 

Spiller med selvtillit

Helstad Amundsen spilte flere kamper for Glimt i 2020-sesongen, men da foran et koronatomt Aspmyra. I dag var han tilbake i sin første kamp for Glimt for mer enn 600 tilskuere. I tillegg struttet han av både selvtillit, energi og fart. Det var både lave skuldre og artig å spille fotball i dag for Helstad Amundsen. 

– Ja, det var akkurat det det var, det var kjempeartig å spille fotball i dag og jeg har ventet på å spille på Aspmyra med masse publikum. Så det var bare å nyte egentlig. 

Og "sambøgding", for å bruke Ulrik Saltnes egne ord, var også imponert over prestasjonen til midtstopperspissen i dag. 

– Du ser det er en spiller med tre mål på to kamper, om kom inn der, smiler Saltnes. 

– Han strutter av selvtillit. Han har både roen og evnen til å roe ned spillet. Det er en utrolig viktig egenskap for oss. Når han kom inn med det endra han kampen for oss, er konklusjonen fra Glimts andre brønnøyværing. 

Se hele intervjuet med Saltnes her: 

– En wake up call

Sarpsborg kom som nevnt best i gang på Aspmyra og både sjokkerete og kjørte over Glimt tidvis. Likevel lot ikke Glimt-spillerne seg vippe (helt) av pinnen og spiste seg tilbake i oppgjøret. 

–  Det er ett eller annet med at hvis du først skal slippe inn et mål tidlig, så er det greit å gjøre det i det første minuttet. Det er en grei wake up call, selv om det egentlig så ut som  at man trengte en hel omgang for å våkne opp. Men vi må være litt mer i forkant og vi må lære av de feilene vi gjør, sier Saltnes, som ellers oppsummerer som følger;

–  Når vi er gode så er vi gode og når vi er dårlige så er vi ufattelig dårlige, men  heldigvis så har vi litt flere situasjoner der vi er gode enn da vi er dårlige og da vinner vi kampen. 

I andre omgang løsnet det imidlertid for Glimt, som til slutt vant komfortabelt 4-1. I omgangen så laget ut til å ha både spilleglede og evnen til å kjempe Sarpsborg 08 i senk. 

– Ja, det er sånn det ser ut når man ser bedre ut som lag, og da ser det ut som man kan og vil mer, men sannheten er at det ofte er ganske små ting, som tilstedeværelse og at man tenker litt det samme samtidig, og sånne ting som utgjør en stor forskjell for den som ser på. Pausen var nok veldig nyttig i den forstand, vi fikk pratet litt ut om at nå må vi for "helvete" skjerpe oss her, oppsummerer Saltnes. 

Også Kjetil Knutsen var imponert over Helstad Amundsen lørdag kveld: 


Annonse fra Eliteserien: