41-DSC03307

Cupfinale på Aker Brygge

Glimtvis og gatelaget til Molde inviterer til fotballfest på Aker Brygge lørdag 9. desember kl.10:00. Ta turen innom før du drar videre til Glimt-teltet!

Annonse:

Glimtvis og gatelaget til Molde har sammen med Fotballstiftelsen tatt initiativ til en mini-cupfinale mellom gatelagene på Aker Brygge. Nærmere bestemt Bryggetorget. Arrangementet starter kl. 10 med Lise Klaveness som ønsker velkommen. I tillegg kommer Kasper Foss til å sørge for god stemning!

Kampen mellom Glimtvis og Molde gatelag starter kl. 10:30, lørdag 9. desember.

På Bryggetorget rigges det til en ballbinge med tribuner rundt. Her er det plass til 240 supportere. Det blir et fullverdig kamparrangement med musikk, presentasjon av lagene, samt intervju med kapteiner og trenere. J-feltet og GLIS planlegger også å ta turen. 

– En familieklubb

Victor Torrisen og Jonny Holmen møtte Kjetil Knutsen for en kampprat onsdag før den kommende cupfinalehelgen. Se videoen fra Avisa Nordland under. 

– Det er så mye likt mellom A-lag og Glimtvis. Både i forhold til verdiene til lagene og kulturen. Når man slår alt sammen, så blir vi som en famlieklubb. Det er vakkert, sier Knutsen til de spente Glimtvis-spillerne. 

– Kanskje kan vi starte en tradisjon?  

Sammen med trener for Glimtvis, Molde Gateslag og Fotballstiftelsen har leder for samfunnsavdelingen, Ørjan Berg jobbet godt de siste ukene for å lage et topp arrangement før cupfinalen på Ullevaal. 

– Vi gleder oss veldig! Dette blir det perfekte arrangementet å starte dagen med, før turen går videre til Glimt-teltet og Ullevaal Stadion. Det blir en artig opplevelse for begge lag og støtteapparatet rundt. Vi håper denne cupfinalen kan være til inspirasjon for de kommende cupfinalene. Kanskje kan vi startet en tradisjon hvor gatelagene kan møtes hvert år?

Morten Giæver fra Fotballstiftelsen håper også at folk tar turen til Aker Brygge på lørdag. 

– Vi håper lagenes supportere fyller tribunene, men det er også åpent for den nøytrale tilskuer. 

Gode partnere med på laget

Midler fra Sparebank 1 Nord-Norge, Sparebanken Møre og Polaris Eiendom har vært viktig for at kamparrangementet kan gjennomføres. CFO i Polaris Eiendom, Tor-Andre Grenersen er stolt av å kunne bidra til at gatelagene får spille kamp under cupfinalehelgen.

– Polaris Eiendom eier, forvalter og utvikler næringseiendom i sentrum av de største nord-norske byene og har som visjon å utvikle nord-norske bysentra til å bli Norges mest attraktive. Som en del av dette tror vi at å jobbe for et varmere og mer inkluderende samfunn er avgjørende. Glimt sitt gatelag er midt i kjernen av nettopp dette – der mennesker med rusrelaterte utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring som gir utgangspunkt for varig endring, forteller han. 

Også Grenersen håper kamparrangementet kan bli en tradisjon som fortsetter de kommende cupfinalehelgene i årene som kommer. 

– Det er en enorm kraft for endring som ligger i å bli inkludert og respektert – samtidig som det stilles krav. Gatekamp før cupfinalen forsterker inkluderingen, og ikke minst følelsen av å få bidra til den STORE cupfinalefesten – det unner vi mange å få være med på, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: