Da Bodø/Glimt smadret serielederne

Kampene vi husker: Vi bruker sesongoppkjøringen til å se tilbake på kampene vi husker.

Annonse:

På Bodø/Glimts YouTube-kanal får du i ukene frem mot seriestart bli med oss tilbake i arkivet. Vi har lyst til å dele gamle høydepunkter fra klubbens historie med dere. Vi starter med kampen da Bodø/Glimt for alvor meldte seg på i opprykkskampen i Adeccoligaen i 2007.

I "Kampene vi husker" finner vi frem godbiter fra Glimts historie og klipper ned kampen til ca. 30 minutter. Len deg tilbake og nyt kampen. 

Ubeseiret på bortebane

HamKam var det suverent beste laget i Adeccoligaen på det tidspunktet de reiste nordover til Bodø for å møte Bodø/Glimt. Grønnbuksene fra Hedmark hadde faktisk ikke tapt på bortebane så langt i sesongen. Faktisk hadde de bare tapt én eneste kamp. Hjemmekampen mot Bodø/Glimt. 

For Glimts del svingte det mer gjennom sommeren 2007. Glimt var fortsatt med i kampen om de øverste plassene på tabellen, men de fleste var enige om at de måtte slå serielederne, i alle fall ikke tape for å fortsatt kunne drømme om Tippeligaen 2008. 

 – Vi vet at det er viktig med poeng i dag, og aller helst tre, sa Erik Hoftun til TV 2 før kampen, og påpekte at lysten på å vinne var Glimts drivkraft. 

Pangstart

Bodø/Glimt stilte med et sterkt lag da kampen ble blåst i gang på Aspmyra. Pavel Londak i mål, mens Roy Miller, Johan Lædre Bjørdal, Erik Hoftun og Thomas Jacobsen utgjorde backrekka. Runar Berg, Olav Råstad og Vegard Sannes spilte på midten, mens Trond Olsen, Thiago Martins og Mounir Hamoud var Glimts angrepsvåpen. 

Det var ikke en veldig fartsfylt kamp de første minuttene, men etter at Vegard Sannes ga Glimt ledelsen etter en corner etter drøye 20 minutter tok det virkelig av. Særlig i andre omgang løsnet det for alvor for Bodø/Glimt. 

I denne ukas "Kampene vi husker" tar vi dere med tilbake til den deilige augustdagen i 2007 hvor serielederne fra Hamar ble sendt hjem poengløse og med seks baklengs i sekken. 

Se kampen lenger opp i artikkelen eller på vår YouTube-kanal.

Bodø/Glimt - HamKam 6-1

  • 11. august 2007

  • Aspmyra stadion

  • Adeccoligaen

  • Antall tilskuere: 3961

  • Glimts målscorere: Vegard Sannes, Roy Miller, Mounir Hamoud (2), Olof Hvidén-Watson (2)

  • HamKams målscorere: Espen Olsen

  • Gule kort Glimt:

  • Røde kort Glimt:

  • Bytter: Martins (ut) – Hvidén-Watson (inn), Bjørdal (ut) – Iversen (inn), Hamoud (ut) – Theting (inn)

Annonse fra Eliteserien: