Da Glimt smadret rivalen på Aspmyra

I YouTube-serien "Kampene vi husker" viser vi i dag "Slaget om Nord-Norge" fra 2019

Annonse:

Etter en periode med svak form trengte Glimt 3 poeng for å henge med i tittelkampen. De skulle ut og møte rivalen, Tromsø, uten playmaker Amor Layouni som nettopp hadde gått til Egyptisk fotball.

En spesiell ting med denne kampen var generasjonsskiftet. I 1997 vant «superlaget» 5-1 over Tromsø, med Andreas Evjen, Ørjan Berg og Aasmund Bjørkan i spissen. I 2019-versjonen av kampen fikk vi se deres sønner, Håkon Evjen, Patrick Berg og Fredrik Bjørkan briljere i "slaget om Nord-Norge".

Bodø/Glimt hadde overrasket stort etter en 11. plass sesongen før, og lå nå på 2. plass – med seriegull i siktet. Men etter en litt tung måned trengte Glimt tre poeng for å fortsatt henge med i tittelkampen. 

Gjestene fra nord lå betraktelig lavere enn Glimt på tabellen, og trengte sårt seier for å komme seg ut av nedrykksstriden.

Kos deg med slaget om Nord-Norge, og lad opp mot årets 16.mai derby.

Sett deg i godstolen, finn frem noe godt og nyt kampen!

Husker du da Bodø/Glimt rykket opp via kvalikk?

I forrige ukes "Kampene vi husker" viste vi oppgjørene mellom Bodø/Glimt og Odd Grenland fra 2007. Odd var storfavoritter til å sikre den siste plassen i daværende Tippeligaen, men Bodø/Glimt ble et nummer for store. 

Annonse fra Eliteserien: