FK Bodø/Glimt Kvinner spiller sin første kamp

Lørdag formiddag skrives det historie i Bodø/Glimt.

Annonse:

Da spiller Bodø/Glimt Kvinner sin første kamp i helgult etter overgangen fra IK Grand Bodø ved årsskiftet. Laget reiser tidlig på morgenen til Trøndelag for å møte KIL/Hemne i Abrahallen utenfor Trondheim. 

Trener Cato Hansen forteller at laget reiser med 16 spillere. 

– Vi har litt rusk i maskineriet, så det er flere av de yngre som får være med nå, og det passer bra. Det er fortsatt seks uker til seriestart, men det er ikke en fulltallig tropp som reiser, sier Hansen. 

I løpet av de neste ukene skal Hansen og Stian Theting spikre troppen. 

Cato Hansen ser fram til den første kampen. Foto: Vilde Hiller Rasmussen
Cato Hansen ser fram til den første kampen. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

– I utgangspunktet ønsker vi å ha en tropp klar til 10. februar. Det er målet vårt. Lørdag får vi en pekepinn på hva vi har gjort til nå. Det vil være flere som får prøve seg mot et veldig godt lag. Vi håper vi får se det vi har trent på. 

– Det blir artig å spille kamp igjen. Det vil gi en bekreftelse på hvor vi står, og det er viktig å få referanser så tidlig som mulig, sier Cato Hansen til glimt.no. 

Den første testen

Sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt Kvinner, Tarald Laugsand, forteller om en god start i Glimt. 

– Jeg syns det ser veldig bra ut. De fleste treningene har vi hatt på stadion på full bane og med flomlysene på i nydelige forhold. Det ser ut som en motivert og dedikert gjeng, og de har kjørt på i all verdens vær, sier Laugsand. 

Han ser fram til å se laget i aksjon for første gang på lørdag. 

– Gruppa ser fin ut. Det har kommet noen tilskudd og det vil komme enda noen i løpet av de neste ukene. Jeg gleder meg veldig til å få sett gjengen i første treningskamp. Det blir spennende, sier han. 

Den første offisielle kampen til Bodø/Glimt Kvinner er seriekamp søndag 17. mars hjemme mot Øvrevoll Hosle. 

Starten på noe nytt

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, er glad for at laget har kommet godt i gang på Aspmyra. 

– Lørdag blir et historisk øyeblikk for klubben vår, og det markerer en ny epoke for Bodø/Glimt. Stian, Cato og resten av teamet har kommet godt i gang på Aspmyra, og vi ser fram til den første kampen i helgult. 

Lørdagens kamp spilles i Abrahallen utenfor Trondheim og starter klokken 12:00. 

 

Annonse fra Eliteserien: