Daniel Bassi blir Glimt-spiller – Lasse Nordås skifter til rødhvitt

Lasse Nordås forlater Bodø/Glimt til fordel for TIL – Daniel Bassi går motsatt vei

Annonse:

Foto: Kent Even Grundstad og NTB

Bodø/Glimt og Tromsø er enige om en overgang for stortalentene Daniel Bassi og Lasse Nordås, som nå bytter klubb. Sistnevnte reiser tilbake til TIL, klubben han var på utlån hos i fjor høst, denne gangen på permanent basis. Andre veien reiser stortalentet Daniel Bassi som for tiden er på landslagsopphold med U19-laget. 

Klubbene er muntlig enige om betingelsene som nå gjør at spillerne bytter klubb. 

Dermed går det ett stortalent hver sin vei i nordnorsk fotball, mellom nummer én og nummer to på Eliteserie-tabellen.

Lasse Nordås til Tromsø

Lasse Nordås har fått innhopp i de to foregående kampene på Aspmyra mot Tromsø og Molde. Han var involvert da Glimt snudde 0-2 til 3-2 og 2-2 i de to nevnte oppgjørene. Han har vært på banen for Glimt i åtte Eliteserie-kamper denne sesongen. 

Nordås kom til Glimt fra Strømmen i 2021, og har 32 kamper for Glimt i alle turneringer, inkludert Europa-kamper. Nordås står med to scoringer i helgult i Eliteserien, mot Godset og Stabæk i 2021– året han også ble seriemester for Glimt. Han har fire mål i cupen, blant annet et hat-trick mot Rana i første runde av NM i 2021. 

Spissen scoret også to ganger for TIL under låneoppholdet i fjor høst. Også mot Glimt på Romsaa. 

Se Lasse Nordås scoring for Glimt mot Stabæk i 2021 her

Daniel Bassi til Glimt

Daniel Bassi, eller Daniel Joshua Bassi Jakobsen, som er hans fulle navn, har vokst opp på Tøyen i Oslo, men flyttet til Tromsø som ung tenåring. Han har spilt hele karrieren sin i TIL, og bytter nå ut Nordens Paris med serielederen. 

Bassi omtales som en ung og meget spennende spiller, med stor x-faktor. Hans hurtighet og sterke én mot én-ferdigheter vil passe svært godt inn hos Bodø/Glimt. 

18-åring ble fikk sin Eliteserie-debut i april i år og har fått åtte kamper for Tromsø. Han har også scoret ett mål i årets Eliteserie-sesong. Se scoringen hans mot HamKam under, eller ved å klikke her:

Tirsdag kveld spilte han første omgang for Norge i U19-EM. Laget slo Hellas 5-4 i en ellevill kamp, der de ledet 5-0 til pause.

Vi kommer tilbake med intervjuer med både Lasse Nordås og Daniel Bassi ved en senere anledning. 

FK Bodø/Glimt ønsker å takke Lasse Nordås for alle bidrag på og utenfor banen de siste årene. Vi ønsker lykke til i Tromsø i årene som kommer. 

Samtidig ønsker vi Daniel Bassi varmt velkommen til Bodø og Bodø/Glimt. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med unge Bassi. 

Annonse fra Eliteserien: