Dansk back på plass i gult: – Gleder meg til eventyret

Adam Sørensen bytter ut Danmark med arktiske strøk

Annonse:

Den danske venstrebacken, Adam Sørensen gjennomførte torsdag den medisinske testen og signerte sin femårskontrakt med de helgule. Venstrebacken kommer fra den danske superliga-klubben Lyngby der han har spilt over 70 kamper siden 2018. 

– Det føles godt å være her. Dette har jeg gledet meg til lenge. Jeg ser frem til å bli en del av denne klubben, som er i en vanvittig utvikling, og jeg gleder meg til eventyret, sier han.

Det har vært kjent lenge at Sørensen har vært en ettertraktet mann på Aspmyra, men en tidligere skade har stukket kjepper i hjulene for en overgang på et tidligere tidspunkt. 

– Vi har hatt dialog de siste vinduene, men en korsbåndskade har gjort at jeg hadde behov for å spille kamper hjemme i Danmark for å bli helt frisk. Når dialogen åpnet igjen nå, kjente jeg at det var på tide å dra. 

Flytter for første gang

Sørensen er født like nord for København, i samme område som barndomsklubben Lyngby hører til. Her har han spilt hele karrieren sin, og flytter derfor nå for første gang vekk fra hjemstedet.

– Det blir gøy og annerledes. Jeg drar vekk fra trygge rammer, men kjenner blant annet Japhet Sery Larsen fra ungdomslangslag, så det er godt å ha noen man kjenner her. 

Han har også god kjennskap til Albert Grønbæk fra før, og har snakket med Philip Zinckernagel før han reiste nordover. Se hele intervjuet med Sørensen her, og finn ut hva Zinckernagel sa: 

Lørdag reiser Glimt til Spania på treningsleir og Sørensen er naturligvis med. 

– Det er godt å få en leir nå, sånn at jeg kan få kommet litt inn i gruppa. 

– "Spot on"

Det er ikke bare Zinckernagel Sørensen har snakket med før overgangen til Glimt. Det har også blitt noen telefoner til trener Kjetil Knutsen. 

– Han sier jeg vil passe godt inn, og at jeg er den type back de ønsker inn. Jeg kan spille på farten min, og er ganske god på siste tredjedel.

– Hvorfor blir det Bodø/Glimt?

DSC03332.jpg
Det må jo bli deilig det her. Foto: Rune Larsen

– De spiller god fotball. For meg er måten de spiller med backen sin spot on sånn jeg vil spille. 

Om konkurransen med den norske landslagsbacken, Fredrik André Bjørkan har han bare gode ting å si. 

– Det blir en bra konkurranse. Jeg ser frem mot det. Han har landskamper for Norge, så jeg har noe å lære av ham. Jeg tror vi kan gjøre hverandre gode. 

Annonse fra Eliteserien: