Dansk stortalent velger Glimt: – De har en plan for meg

Jeppe Kjær blir å se i gult i årene som kommer.

Annonse:

Tirsdag ettermiddag ble det danske stortalentet Jeppe Kjær (18) en del av Bodø/Glimt, som for øyeblikket befinner seg i Spania på treningsleir. Unggutten har unnagjort den medisinske sjekken i Bodø og har funnet veien til Spania for å slutte seg til troppen. 

Han har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2027. Altså 4,5 år. 

– Det er en god følelse. Jeg ser frem til et godt opphold i Bodø/Glimt, sier han i sitt første intervju som Glimt-spiller.

Også norsk media har lagt sesongoppkjøringen til Spania, så det ble en liten intervjurunde på dansken etter lunsj hvor han for første gang hilste på sine nye lagkamerater. Noen fjes var selvfølgelig kjente fra før. 

– Jeg har snakket litt med Albert (Grønbæk) om hvordan det er å være i Glimt. Han har bare positive ting å si om klubben. 

Fra Ajax til Glimt

Kjær er fra den danske byen Horsens, og har også en fortid i AC Horsens. Derfra gikk veien videre til akademiet til Ajax, hvor ikke alt har gått helt på skinner for spilleren som regnes som ett av de største talentene i Danmark. 

_DSC6221.jpg
Han har allerede funnet seg til rette i garderoben på Aspmyra. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg har vært 2,5 år i Ajax hvor det har gått litt opp og ned. Ikke alt har gått min vei. Jeg fant ut at jeg ville se etter noe nytt. Jeg spilte lite på slutten, men jeg har lært mye av å være der, forsikrer han. 

– Hvorfor ble det sånn?

– Det er vanskelig å si. Det var vanskelig for meg å føle meg helt tilpass. Jeg hadde gode perioder, men de ble ikke lange nok. 

– En familieklubb

Og hva er vel da bedre enn å komme til Nord-Norge og Bodø/Glimt? For etter noen møter med Glimt var det ingen tvil om hvor han ville gå. 

– Jeg synes det her er meget spennende. Jeg har vært i møte med klubben. De har kontroll på alt, og har en god plan for meg. Det betyr mye for meg og min familie. Glimt er en familieklubb, og det tror jeg passer meg bra nå. Jeg har behov for det. 

Og for de av Glimts supportere som ikke nødvendigvis har stålkontroll på akademispillere fra Ajax og deres ferdigheter, kan Kjær fortelle at han;

– Er en teknisk god spiller. Jeg har et godt syn for spillet, og et bra driv med ballen. Jeg har også et godt spark og er flink til å drible, sier han. 

Se hele intervjuet med Kjær her: 

 

Annonse fra Eliteserien: