Dansk superliga-motstander: – Markant nivåforskjell

Adam Sørensen og Bodø/Glimt er over halvveis i treningsleiren på La Finca, og torsdag kveld står Viborg FF på motsatt banehalvdel.

Annonse:

Torsdag spiller Glimt mot sin fjerde motstander så langt denne sesongen. På motsatt banehalvdel venter Viborg FF fra Danmark. Som en av tre dansker i klubben stilte Adam Sørensen opp til et intervju med glimt.no før torsagens kamp mot Viborg FF fra Danmark. 

Kampen kan du se på direktesport

De helgule har nå tilbrakt 18 dager på La Finca hvor troppen har trent daglig og så langt spilt to kamper. 1-0-seier mot Viking og 0-0 mot Kalmar er status etter halvparten av kampene.

En sliten, men fornøyd Sørensen forteller at det tar på å trene med Glimt, men det på en god måte.

– Intensiteten og nivået er markant høyere enn det jeg var vant til i Lyngby, det går fint, jeg synes det er gøy å være i gang.

En smilende fornøyd Adam Sørensen signerte for Glimt tidligere i år. Foto: Rune Larsen
En smilende fornøyd Adam Sørensen signerte for Glimt tidligere i år. Foto: Rune Larsen

Den danske venstrebacken, Adam Sørensen signerte en femårskontrakt med de helgule tidligere i år. Venstrebacken kommer fra den danske Superliga-klubben Lyngby der han har spilt over 70 kamper siden 2018. 

– Jeg har blitt tatt imot virkelig godt av både støtteapparat og spillere. Det er en supergod tropp, og de har vært riktig snille med meg og inkludert meg i felleskapet, det setter jeg stor pris på. 

Dansk Superliga-motstander

Fotballklubben Viborg FF ligger på andre plass i den danske superligaen. Viborg er en av de eldste byene i Jylland i Danmark, byen har i underkant av 40.000 innbyggere. Klubben har nylig signert en tidligere lagkamerat fra Lyngby.

– Det er et stabilt lag som har gjort det bra det siste halve året. Med Lyngby har jeg vært med å spille mot dem to ganger og begge kampene har vi hatt store problemer. Det er et kompakt lag med et godt kollektiv, men jeg er sikker på seier i morgen.
Jeg kjenner flere av spillerne på Viborg, de har også signert en tidligere lagkamerat fra Lyngby, det blir hyggelig å hilse på dem, sier Sørensen.

– Markant nivåforskjell

Norge er rangert som nummer 43 på FIFA-rankingen, mens Danmark finner vi hele 25 plasser høyere på rankingen. Dette gir kanskje bare en indikasjon siden klubbfotballen ikke måles på samme måte. Likevel mener Sørensen at det er markant forskjell på nivået fra superligaklubben han kom fra:

– Nivåforskjellen er markant. Det går veldig hurtig og intensiteten er mye høyere her i Glimt enn det jeg er vant med. Kroppen er litt sliten, men hodet er med og jeg klar for å tilpasse meg nivået. 

Til glimt.no tipper Sørensen 2-0 til Glimt. Vi takker for tipset og gleder oss til morgendagens kamp mot de dansker drenger fra Viborg. Så får vi heller hviske til Sørensen at vi ikke er så opptatt av dette med resultater i Glimt, sånn egentlig, ved en senere anledning. 

Se hele intervjuet her:

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: