De unge lovende

Aksel Bay Larsen, Håkon Andreassen og Mads Halsøy har alle fått tilbud om et ekstra år på Glimt-akademiet.

Annonse:

Vanligvis avsluttes en spillers tid i Glimt-akademiet rundt slutten av videregående, men det er tilfeller hvor akademiet tilbyr en spiller et ekstra år på å nå potensialet sitt. Dette kan være på grunn av skade eller for å hjelpe en sen utvikler.

Det har vært bemerkelsesverdige eksempler de siste årene på at dette har fungert bra. Både Isak Amundsen og Casper Øyvann var en del av Glimt-akademiet og har nå brukt dette ekstra året som et springbrett til Eliteserien.

Videreutvikling

2002-generasjonen på Glimt-akademiet har allerede sett Elias Hoff Melkersen og Adan Hussein gjøre A-lag-debuter, med Elias som nylig flyttet til Hibernian i Skottland. Så hva er forhåpningene til de resterende tre spillerne født det året: Aksel Bay Larsen, Håkon Andreassen og Mads Halsøy?

Aksel kom sent på akademiet fra Innstranda og begynte på slutten av U17-året. Siden korona ble et faktum har han kjent på det å bli tatt fra plattformen for utvikling de siste to årene. Glimt-akademiet valgte derfor å gi Aksel et ekstra år for å kunne ta fotballene til et høyere nivå.

– Jeg spilte i Hunstad frem til jeg var 16. Siden Hunstad ikke har juniorlag ble jeg flyttet til Innstranda. Ett år etter fikk jeg tilbudet om å være med i Glimt-akademiet. Jeg har lyst til å spille fotball og utvikle meg videre, da må man bare stå i de utfordringene som kommer. Treningsleir i Marbella er en veldig god start på året vi går inn i, forteller Bay Larsen. 

Lært seg tålmodighet

Håkon har vært på Glimt-akademiet siden han var 13 år, men har de siste to årene slitt med en del skader. Nå som han er helt restituert har akademiet gitt han muligheten til å bruke et ekstra år med fotball, som et startskudd for å spille på et høyere nivå, enten det er med Glimt eller andre steder.

- På grunn av skadene mine har jeg måtte lært meg å være mer tålmodig.

— Håkon Andreassen

– Jeg har vært i klubben siden jeg var seks år. Den siste tiden har vært mye preget av skader, så det er deilig å komme seg til Marbella for å spille fotball igjen. Når man er ung kan man føle seg litt stresset, men på grunn av skadene mine har jeg måtte lært meg å være mer tålmodig, samt det mentale rundt fotballen. Det har vært viktig for meg å få kroppen på plass til en hver trening, sier Andreassen. 

Fant lidenskapen igjen

Mads er opprinnelig fra Mo I Rana, men har vært fast hospitant hos Glimt siden G14. Han fikk tidlig mulighet til å trene regelmessig med A-laget etter å ha flyttet til Bodø, men begynte på den tiden å miste lidenskapen for spillet. Etter en liten pause fra fotballen i 2021, har han nå gjenoppdaget drivkraften igjen. Nå har også han fått et ekstra år for å se hvor det kan ta han videre. 

– Jeg kom fra Åga til Glimt for rundt 3 år siden. Jeg har kjent på dalende motivasjon av å ikke få spille kamper, men rundt sommeren bestemte jeg meg for å gi det en skikkelig sjanse. Målet  er å ta steget opp til A-laget, så det viktigst nå er å få trent godt, det er gode forhold til utvikling her i Marbella, avslutter Halsøy. 

Husk at du kan følge Glimt-akademiets treningsleir ekstra godt på deres Facebook-side

Annonse fra Eliteserien: