De viktige frivillige

Bli bedre kjent med noen av de herlige folkene som jobber som frivillige i FK Bodø/Glimt!

Annonse:

Uten de frivillige hadde det ikke vært noe Bodø/Glimt. Det er de som får kampdagene til å gå rundt. Det er de som stiller opp når vi trenger det, og de gjør det helt frivillig! Noen av våre friviliige har jobbet på kampdag i mange år, mens andre er ganske nye. Vi har lyst til at dere skal bli kjent med noen av våre dyrebare frivillige! 

Førstemann ut er Tore Dalen, en frivillig som nå er soneleder på kampdag. 

Hvordan ble du frivillig i Glimt?

- Jeg ble oppmerksom på mulighetene til å bli frivillig i Glimt via kona. Jeg har en mistanke om at hun ønsket mer alenetid. Så da var det bare å kontakte klubben. Og der ble jeg tatt i mot med åpne armer!

Tore Dalen er en av de frivillige i Bodø/Glimt.
Tore Dalen er en av de frivillige i Bodø/Glimt.

Hvorfor er du frivillig i Glimt?

- Jeg har fulgt med Glimt siden jeg kom til Bodø i 1993, og Glimt har blitt klubben i mitt hjerte. Jeg er pensjonist og har derfor tid til overs. Så det at jeg kan bidra med noe som noen setter pris på, gir meg en god følelse.

Hvor lenge har du vært frivillig? 

- Jeg har vært frivillig i tre sesonger.

Hva gjør du som frivillig?

- Nå er jeg soneleder og jeg har da ansvaret for blant annet sikkerheten på deler av tribuneanlegget.

Hva er det beste med å være frivillig i Glimt? 

- Det beste med å være frivillig i Glimt er flere ting. Miljøet blant de frivillige er veldig godt og trivelig. Det samme er forholdet til ledelsen. Vi får se kampen, vi får møte mange trivelige tilskuere. Det blir også arrangert frivilligefester, kurs og muligheter til å bli med klubben på enkelte bortekamper. Dessuten får vi diverse klesartikler. 

Ditt beste Glimt-minne?

- Mitt beste Glimt-minne, blant mange, må være da jeg og to andre frivillige fikk bli med laget til bortekamp mot Kristiansund. Alt gratis. En kamp som forøvrig Glimt vant.

Hvordan ser en kampdag ut for deg?

- Kampdagen starter med at man står opp med stor forventning i kroppen. Sonelederne møtes 31/2-time før kampstart for å gjennomgå dagens oppgaver. Rutinemessige saker og saker som kan være spesielle for den spesifikke kampen. To timer før kamp samles alle vaktene til en felles briefing hvor alle blir tildelt den enkeltes oppgave. Det blir også servert en varmrett. Én time og 20 minutter før kampstart skal alle vaktene være på sine respektive plasser. Før kampen starter blir det utført kontroll av billetter, tilskuere, medbrakte effekter og generelt vakthold. Under kampen sørger man for ro og orden. Etter kampen blir det innlevering av diverse utstyr. Så går man hjem, forhåpentligvis glad og fornøyd.

Kan du anbefale andre å bli frivillig?

- Jeg vil anbefale alle som er fotballinteressert og som har tid til overs å melde seg som frivillig i Glimt. De vil med dette støtte laget og samtidig vite at de gjør en svært viktig jobb som blir satt pris på. Dessuten havner man i et trivelig miljø og får oppleve spennende fotballkamper. Heia Glimt!

Vil du bli frivillig? Du finner informasjon her.

Annonse fra Eliteserien: