- Deilig å holde nullen igjen

Bodø/Glimt spilte en av sine beste kamper dette året, og knuste Jerv 4-0. Ricardo Friedrich og resten av Glimt holdt også buret rent for tredje gang denne sesongen.

Annonse:

Etter en skuffende periode med to strake tap, var det et revansjesugent glimtlag som tok i mot Jerv på Aspmyra i søndagens tidligkamp i OBOS-ligaen. Jerv, som har fått en dårlig start på årets sesong, fikk sin første trepoenger mot Elverum i siste seriekamp, og var nok innstilt på å ta med seg det gode spillet til Aspmyra.

Slik stilte Glimt:  Ricardo Friedrich, Emil Jonassen - Marius Lode - Martin Bjørnbak - Thomas Jacobsen (Daniel Edvardsen 69'), Jose Angel - Ulrik Saltnes - Vegard Leikvoll Moberg, Thomas Drage (Kachi 84') - Kristian Fardal Opseth - Trond Olsen (Jens Petter Hauge 73')

Perfekt start

Kampen startet på best tenkelig måte da toppscorer Kristian Fardal Opseth fikset glimtledelse etter kun tre minutter spilt. En corner ble slått fra venstre, og etter mye klabb og babb i feltet klarte til slutt den høyreiste sokningen å stusse ballen bak en utspilt jervkeeper. Dermed stod det 1-0 på tavla før Jerv i det hele tatt hadde nærmet seg sekstenmeteren til Ricardo.

1-0 er ofte en farlig ledelse, og Jerv var farlig frempå en rekke ganger, men hjemmelaget hadde god kontroll på laget fra Grimstad. Det skulle ta 40 minutter før ballen igjen lå i nettet bak Øyvind Knutsen i jervburet. Kaptein Trond Olsen klemte til fra hjørnet av sekstenmeteren, ballen gikk via et jervbein, og rett opp i krysset. Flere mål ble det ikke de første 45 minuttene, og hjemmelaget kunne gå inn i garderoben med en komfortabel 2-0-ledelse i lomma.

Den andre omgangen startet litt som den første sluttet, og det var Glimt som tok kommandoen fra start. Fardal Opseth kom til avslutning etter drøye 49 minutter, men ballen gikk rett i fanget til jervkeeperen. Etter 69 minutter ble Thomas Jacobsen erstattet av Daniel Edvardsen, og kun ti minutter sett den for innbytteren. En god Jose Angel skøyt ballen hardt inn i feltet, og på bakerste stolpe lusket Edvardsen, og kunne sette inn Glimt sitt tredje mål for dagen.

Se høydepunktene fra kampen her:

- En av våre beste kamper

Nå var da enveiskjøring på Aspmyra, og nok en innbytter skulle komme i fokus før dommeren blåste for siste gang. Kachi, som kom inn for Drage i det 84.minutt, fikk ballen av Emil Jonassen, og kunne enkelt sette inn nok en scoring for de helgule.

4-0 ble sluttresultatet, og Aasmund Bjørkan roste spillerne sine etter nok en hjemmeseier i serien.

- Dette er en av våre beste kamper i år. Gutta var på fra start, og hadde masse positiv energi fra starten, sa Bjørkan til GLIMT-TV rett etter kampslutt.

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan nederst i sesongen.

Mange glimtspillere presterte på et høyt nivå, og spesielt Jose Angel hadde flere gode involveringer på midten. Bjørkan skrøyt av sin spanske elegant etter kampen.

- Jose gjør en veldig god kamp i dag, men dette var en lagseier. Vi har skaffet oss et forsprang, og det er hele troppen sin fortjeneste, smilte treneren.