Derfor stiller Glimt i blått i morgen

Når Bodø/Glimt møter Odd på Skagerak Arena i morgen stiller de vanligvis helgule i en blå drakt.

Annonse:

I 2019 og 2020 var Bodø/Glimts andredrakt en grønn drakt, som vi brukte for å sette fokus på en bærekraftig fremtid. Vi har tatt årets andredrakt et steg videre. 

For nå er det havet sin tur å få søkelyset rettet mot seg. Vår blå andredrakt er en hyllest til havet og den spiller vi i mot Odd på søndag. 

På «hangtaggen» som følger med drakten kan man lese:

"Denne drakten er inspirert av havet. Vi velger å fremheve havet på drakten vår fordi det er det vakreste og viktigste vi har i Nord-Norge. Det er det byen vi kommer fra er bygd opp av – og rundt! Havet holder vår historie, vårt levebrød og vår fremtid. Sammen må vi jobbe for å beskytte økosystemer, stoppe forurensning og forhindre plast i havet. Vi må lære å høste av havets ressurser på en mer bærekraftig måte. Vi prøver å gjøre vårt, og har laget denne drakten av 100 prosent resirkulert materiale."

Vanvittig populær

Vi undervurderte nok hvor populær den blå andredrakten skulle bli. Den har stort sett blitt mottat med lovprising fra folk på sosiale medier og i nettbutikken har drakten fått bein å gå på. 

– Jeg har aldri opplevd liknende til interesse, sier Vilde Hiller Rasmussen, som er ansvarlig for Bodø/Glimts supporterbutikk. 

Nå kommer det flere drakter.

 – Vi er nesten utsolgt for de blå hav-draktene, så det er bestilt inn flere. De blir tilgjengelig for salg så fort de kommer til Bodø, sier hun.

Bekrefter også tredjedrakt

Bodø/Glimts engasjement for bærekraft er aller tydeligst gjennom plattformen Action Now. 

Action Now er først og fremst er en møteplass og en kommunikasjonsplattform. Den blå drakten er for vår del en måte å vise vårt engasjement rundt havet, bærekraft – og en hyllest til våre partnere i havnæringen. Disse jobber sammen gjennom vårt nettverk #actionnow14 med å bli mer bærekraftige hver for seg og sammen, samt at de tar en rolle med å inspirere andre til å bli mer bærekraftige. 

Tom Steffensen, som er leder for marked og salg i Bodø/Glimt letter også på sløret om en tredje drakt fra Glimt denne sesongen. 

– Vi kan samtidig avsløre at det i løpet av sesongen vil komme en tredjedrakt som vil bli brukt i én kamp. Også denne med en tydelig historie, og et tydelig budskap. Drakten er på mange måter klubbens sterkeste symbol og kjennetegn, og vi bruker draktene til å fortelle historien om en klode som skal møte dagens generasjons behov, uten å forringe muligheten for fremtidige generasjoner til å møte sine behov, sier Steffensen. 

Så når Glimt møter Odd på bortebane (Ironisk på en stadion som deler navn med et havområde) er det havet som er i fokus. Ta vare på havet, og heia Glimt! 

Annonse fra Eliteserien: