Thiago Martins.

- Det er veldig stort for meg å komme tilbake

Thiago Martins tilbake i Glimt.

Annonse:

250 søkere fra hele verden ville ha jobben som spillerutvikler i Bodø/Glimt. Etter intervjuer over Skype med syv kandidater, intervjuer i Bodø med fire andre kandidater og andregangsintervjuer ble det tilslutt Thiago Martins som fikk jobben. Han har kontrakt i tre år. 

- Vi føler prosessen har vært god, og vi er utrolig glade for å ha Thiago med oss, forteller leder i akademiet, Gregg Broughton. 

Hovedpersonen selv er også veldig glad. 

- Jeg har hatt sommerfugler i magen i over en uke, og jeg har sovet dårlig. Jeg har bare tenkt på muligheten at jobben kunne bli min. Det er veldig stort for meg å komme tilbake, forteller en glad Martins etter at jobben har blitt hans. 

Jobbet hardt

Thiago Martins kom til Glimt i 2007 og spilte i klubben frem til 2010, og satt inn 34 mål for de gulkledde. Nå er han tilbake i klubben, 

- Jeg har jobbet hardt de siste seks årene med fotball. Målet har vært å kunne fortsette trenerkarrieren og ikke minst å komme tilbake til klubben, forteller brasilianeren. 

Han forteller om en nervepirrende intervjuprosess. 

- Jeg sendte CV og søknad samme dag jeg så Glimt lyste ut stillingen. Jeg tenkte "wow, dette er stort". Og da beskjeden kom at de ville ha meg på intervju begynte de indre prosessene. Det har vært mye ønsketenking og jeg har drømt om jobben. Da Gregg fortalte at det var jeg som fikk den, måtte jeg bare gi han en klem. Jeg tror ikke han forstod før da hvor stort og viktig dette er for meg, sier Martins. 

Styrker teamet

Broughton forteller at Martins hadde det akademiet så etter. 

- Hans positivitet, drivkraft og entusiasme for jobben ga han en fordel. Jeg tror også det at å ha en eks-spiller er veldig viktig. Noen av kanditatene måtte ha en treningstime med spillerne, og tilbakemeldingene vi fikk fra de etter at Thiago hadde hatt de var utelukkende positive. Vi tror de ferdighetene han har, komplimenterer de ferdighetene vi har inne på trenerrommet allerede, forteller Broughton. 

En annen som også er veldig glad for å ha Martins tilbake er Stig Johansen. 

Thiago Martins og Stig Johansen.
Thiago Martins og Stig Johansen.

- Jeg er kjempeglad og stolt av at Thiago vil være sammen med oss og bidra i klubben. Han tar med seg en solid fotballerfaring, et menneskesyn og en holdning til fotballen og livet generelt som er helt unikt i 2020. Jeg gleder meg kjempemasse til å jobbe med Thiago. Han kommer til å lære oss enormt masse og han kommer til å lære enormt masse av oss. Det teamet vi nå har inne i akademiet blir bare enda mer styrket når han kommer på laget, forteller Johansen. 

Martins stemmer i. 

- Jeg gleder meg til alt! Å få jobbe med gutta og få lære fra de blir utrolig spennende. Jeg vil egentlig bare begynne i jobben med en gang, men jeg må vente til midten av mars. 

For Martins har det også vært viktig med støtte hjemmefra. 

- At jeg skulle begynne igjen i dette fotballivet måtte jeg ha en prat med kona om. Jeg er helt avhengig av hennes og min sønns støtte, da jobben kommer til å bestå av mye reising og sene kvelder. Det er viktig for meg at de støtter meg, og det gjør de, legger Martins til.

Jobb med G17

Martins blir en del av Glims G16-19 trenerteam, med et spesifikt fokus på G17. 

- Vi jobber fremdeles med å finne ut av hvem som skal jobbe sammen med Thiago. Tarald Laugsand har gjort en fantastisk jobb i denne mellomperioden og vi håper det kan fortsette fremover, sier Gregg.

Vi ønsker Thiago Martins velkommen tilbake til klubben! 

Annonse fra Eliteserien: