Det synlige beviset på at han lagde "Årets mål"

Allerede sekunder etter at ballen traff nettmaskene ble det av mange utropt som årets mål. Nå har Marius Lode endelig mottatt det synlige beviset.

Mens de aller fleste kåringene ble avgjort like etter sesongen 2020 var over, måtte Marius Lode vente en god stundt til før han kunne sette hendene i glasskula som beviser at han skåret årets fineste mål i Eliteserien 2020.

Klokka hadde akkurat bikka 80 minutter i hjemmekampen mot Kristiansund, sommeren i fjor. Glimt hadde havna under 0-1 i første omgang, og slet med å trenge gjennom KBK-forsvaret. Patrick Berg hadde likevel utliknet på en corner tidlig i andre omgang.

Stolt og kry: Beviset på at Marius Lodes suser mot KBK var årets mål

Så fikk Glimt ny corner. Philip Zinckernagel slo inn, Marius Høibråten gikk opp i duell i feltet, men ballen ble stanga ut i mellomrommet. Der sto Marius Lode klar med kanonen.

Se scoringen nederst i saken

– Jeg rakk heldigivis ikke å tenke. Jeg så at ballen kom mot meg, så jeg bare tok sjansen, forteller han.

Og det gjorde han lurt i. Ballen forlot foten til Lode og suste gjennom lufta. Helt oppe i hjørnet av målet, der hvor ingen keeper noen gang har vært endte ballens ferd.

– Jeg kjente det i det jeg traff ballen. "Dette ble et godt treff". Det er en vanvittig deilig følelse, sier Lode om drømmescoringen.

Ingen over – ingen ved siden

Det var lett å se at verken Lode selv, eller medspillerne hadde forventet at jærbuen hadde en sånn scoring i ermet. Flere medspillere tok seg overrasket til hodet mens de løp mot Lode for å feire scoringen. Også i Eurosport-studio lot ekspertene seg begeistre.

– Det er årets scoring, årets scoring! utbrøt Joachim Jonson i det han så TV-bildene fra Bodø, mens han løp en liten runde i studio.

Og svensken fikk rett. I romjula ble Lodes drømmescoring kåret til årets mål i Eliteserien 2020, og i dag fikk han endelig beviset på at ingen andre av de drøyt 750 målene som ble scoret i ligaen var vakrere.