- Det var en magisk kveld

I dag er det ti år siden Bodø/Glimt slo Odd i kvalikkampen på Aspmyra og sikra opprykk til Eliteserien. Vi mimrer tilbake med Stig Johansen

Det var 12. november 2007 og en bitende kulde lot frostrøyken henge over Aspmyra. Dette skulle vise seg å bli en særdeles minneverdig dag i FK Bodø/Glimts historie. 

Annonse:

Glimt rykket ned fra Eliteserien to år tidligere og havnet utenfor kvalifiseringsspillet i 2006. 2007 ble derimot annerledes. Bak suverene Molde og mestscorende HamKam ble det for tøft å rykke direkte opp, men det stoppet ikke de helgule fra Bodø.

Fire runder før slutt ble det klart at Bodø/Glimt var sikret 3. plass i daværende Adeccoligaen og skulle ut i kamp om den siste Eliteserie-plassen. Det var en nervepirrende kamp blant de dårligste lagene i Eliteserien om å få møte Glimt over en dobbeltkamp. 

Bordet er dekket, la festen begynne

Det ble etter hvert klart at Odd skulle få en sjanse til, og laget fra Skien var fulle av selvtillit før kampene mot Nord-Norges stolthet. 

Kampen i Skien ble en tøff batalje. Etter scoring av Thiago Martins tok Bodø/Glimt en noe overraskende seier og ga seg selv et helt perfekt utgangspunkt før returoppgjøret i Bodø mandag 12. november 2007. 

Det var sesongens desidert siste oppgjør. Cupfinalen ble spilt dagen i forveien og nå skulle den siste plassen i Eliteserien deles ut. Aspmyra lå klar. 

Saken fortsetter under videoen! 

Se høydepunktene fra kampen her.


- Det var iskaldt. Det var flomlys. Det var en helt magisk stemning fra vi kom ut til oppvarming. Vi var proppfulle av selvtillit etter kampen i Skien fire dager i forveien, mimrer Stig Johansen.

Johansen hadde mistet spissplassen til Thiago Martins, men skulle naturligvis spille. Den rutinerte mannen fra Kabelvåg spilte høyreback i oppgjørene mot Odd og hadde stålkontroll. 

- Vi scorte mål. Vi scorte mål. Vi scorte mål!

Kampen var ikke mer enn tre minutter gammel når Bodø/Glimt-tilhengerne fikk noe å juble for. Olav Råstad slår et frispark inn mot boksen. Stian Theting tar ned ballen og legger til rette for lynvingen fra Lyngen. Trond Olsen banker til og Rune Almenning Jarstein, som bare noen dager tidligere hadde vært ute i media og erklært Odd som vinnere var sjanseløs. 1-0 på "Myra". 2-0 sammenlagt. 

Odd var i kvalifiseringsspill året i forveien også. Da hadde de fått det svært behagelig mot Bryne og vant sammenlagt 10-1. Så enkelt ble det ikke mot Superlaget. 

Minutter senere var Trond Olsen frempå igjen. Lysluggen skjærer inn fra sin venstrekantpossisjon og er igjen iskald foran den kjepphøye keeperen til motstanderlaget. Nå begynner Eliteserien å lyse i det fjerne. 

- Vi scorte mål, vi scorte mål, vi scorte mål! sier Stig Johansen. Det var et stort øyeblikk for klubben. 

"Mister Glimt" i nettet

Selv om Odd reduserte var de aldri noen trussel på Aspmyra denne novemberkvelden. Bodø/Glimt stilnet alle kritikkerne og gjorde hvert eneste forhåndstips til skamme. 

- Jeg må innrømme at det jeg husker best var når Runar Berg scorte det tredje målet. "Mister Glimt" him self lå bare i nettet etter scoringen. Nå var det avgjort, mimrer han. 

Det var aldri noen tvil. Bodø/Glimt skulle spille Eliteserien i 2008, mens Odd måtte ta den tunge veien ned i 1. divisjon. 

- Den runden vi hadde på stadion etter kampen var bare helt magisk. Det er noe man bare opplever én gang i livet, og det er viktig å ha noe sånt å se tilbake på når det går tungt, avslutter mannen som har flest scoringer på det øverste nivået for Bodø/Glimt. 

Annonse fra Eliteserien: