- Det var et stort øyeblikk for meg

Fredrik André Bjørkan scoret sitt første mål for Bodø/Glimt da de tok med seg alle poengene hjem til Bodø.

Annonse:

Det ble vanskelige spilleforhold da de helgule gjestet Grimstad. Sørlandsperlen som er kjent for sol og varme, viste seg fra en helt annen side. Til tider så det ut som om at det var en vannpolo kamp som ble spilt på Levermyr stadion.

Glimt tok ledelsen da Thomas Drage kriget inn 1-0 til de helgule på heldig vis. Fem minutter senere var OBOS-ligaens toppscorer Kristian Fardal Opseth først på et innlegg fra Emil Jonassen, 2-0. Etter 62 minutter fikk Jerv reduseringen sin da Erlend Dahl Reitan var uheldig og sklei ballen i eget mål.

Fem minutter senere var Fredrik André Bjørkan fremme og scoret sitt første mål for Glimt. Kristian Fardal Opseth punkterte kampen 15 minutter før slutt med sitt 25 mål for sesongen. 

- Stor fremgang fra forrige kamp

Etter det skuffende tapet mot Levanger i forrige runde, var det et revansjelystent Glimt som reiste til Aust-Agder for å spille mot Jerv.

- I dag spiller vi en mye bedre kamp enn det vi gjorde forrige helg, vi la inn mye innsats denne kampen og det betalte seg, sa målscorer Bjørkan etter kampslutt. 

Etter mye regn på Sørlandet den siste tiden, var det en utfordrende gressmatte det ble spilt fotball på.

- Det var ekstremt vått, spesielt i starten av kampen. Etterhvert ble vi vant til underlaget, og da fløt spillet bedre. Vi startet kampen med å slå en del lange pasninger, men når vi fikk den ned på bakken i andre omgang, ble spillet vårt mye bedre, fortsatte vingen. 

Uvant målscorer

Ungutten leverte en bra kamp for de helgule, og fikk også scoret sitt første mål. Alene med keeper var Bjørkan sikker, og resten av laget kunne slippe jubelen løs.

- Det var et stort øyeblikk for meg, en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse. Det er alltid godt å hjelpe laget til tre poeng, fortalte den ydmyke unggutten etter at seieren var et faktum. 

Noen minutter senere var Bjørkan nok en gang alene med keeper. Her viste han stor lagmoral ved å gi ballen til debutant Håkon Evjen, en god redning fra Jerv-keeperen hindret debutanten i å score.  Kristian Fardal Opseth var selvfølgelig på plass på returen, og satt den sikkert i hjørnet. 

Det var et stort øyeblikk for meg, en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse.

— Fredrik André Bjørkan

- Jeg blir spilt fint gjennom med keeper og ser at Evjen er umarkert på andre siden, jeg sentrer til han og dessverre så bommer han. Det var synd å se, det hadde vært en fin debut for han, saBjørkan, og la til:

- Det var bra at Opseth satt returen, han lukter toppscorer-rekorden, så det var viktig at han fikk to mål i dag.

- Fokuset ligger fortsatt på OBOS-ligaen

Det gjenstår to kamper for lagene i OBOS-ligaen. Neste helg kommer Åsane på besøk til Aspmyra, da skal det kjempes om tre nye poeng.

- Vi er klare for Eliteserien, men vi har fult fokus på de to siste kampene i OBOS-ligaen. Når disse to kampene er ferdig, da kan vi begynne å fokusere på Eliteseriespill, avsluttet Bjørkan. 

Annonse fra Eliteserien: