Drømmer om nye europeiske eventyr: – Utrolig spesielt

Slutt å drøm deg tilbake til Roma og Celtic. Nå skal vi skape nye minner.

Annonse:

Både AS Roma, Celtic, AZ Alkmaar, Zorya Luhansk og CSKA Sofia har vært på besøk i Bodø fra kontinentet det siste snaue året. Likheten mellom alle disse rutinerte europeiske lagene er at de har fått kjenne Aspmyras europastemning på kroppen og blitt sendt hjem med tap. Det har vært noen fantastiske opplevelser for både publikum og spillere på Aspmyra under flomlysene. Nå går vi i gang med et nytt eventyr. 

I kvalifiseringen i fjor måtte også Valur, Pristhina og Zalgiris lide samme skjebne som de overnevnte lagene da de prøvde seg mot de helgule på bortebane. Glimt har rett og slett vært helt umulig å ha med å gjøre på Aspmyra. Når vi på onsdag igjen prøver oss i Europa er det faktisk nøyaktig 364 dager siden sist Glimt tapte en hjemmekamp. 

Det skjedde 7. juli 2021, da Legia Warszawa ble et lite nummer for store for Glimt, og ødela Champions League-drømmen i nordlendingenes første forsøk. Mange tenkte kanskje at det også skulle bli den eneste muligheten, men Glimt beviste seg verdige for nok et forsøk på det aller ypperste nivået europeisk fotball kan tilby. Nå starter Champions League-turneringen og Bodø/Glimt er med. 

– Fortjent

Tirsdag formiddag gjennomførte Glimt-spillerne den siste treningen før alvoret bryter løs onsdag kveld. Etter treningen var det en motivert og smørblid Kjetil Knutsen som møtte pressen. Også han glad for at han og laget får en ny sjanse til å bevise at de er verdige Champions League. 

– Det er veldig fortjent. Dette er premien for å vinne ligaen i 2021. Vi møter et bra og aggressivt lag. Det som møter oss i morgen, og den reisen vi nå skal i gang med er utrolig viktig for Bodø/Glimt, byen og alle som er glade i Glimt, sier Kjetil Knutsen. 

Vi tillater oss å også slenge på "fylket, landsdelen og fotball-Norge". 

Når Glimt onsdag kveld klokken 18:00 barker sammen med Klaksvik på Aspmyra er det startskuddet på det som kan bli nok et europaeventyr for Glimt. En lang sesong i Europa fra 21/22-sesongen er et tilbakelagt kapittel og nye utfordringer venter. 

– Jeg håper vi får folk på kamp i morgen, for vi trenger virkelig den tolvte mann. Skal vi ha morsomme opplevelser i Europa trenger vi folk, sånn at vi kan få den ekstra kraften som gjør at vi flytter oss fra runde til runde. Jeg vil oppmuntre alle til å komme på kamp. 

De artige opplevelsene starter nå

Vi tør påstå at det ikke finnes en eneste Glimt-supporter der ute som ikke mollkosa seg da Glimt smadra Roma, ikke bare én, men to ganger på Aspmyra i forrige sesong. Alle de steike gale helgule som fant veien til Celtic Park i februar i år fikk en opplevelse de aldri kommer til å glemme. Hvem synes vel at Alfons Sampsteds mål borte mot AZ Alkmaar, i ekstraomgangene som sikret Glimt en plass i kvartfinalen i fjor var skikkelig drita kjedelig? 

Alle disse opplevelsene startet på Aspmyra 7. juli i fjor da den første kvalifiseringskampen mot Legia Warszawa ble blåst i gang. Nå starter vi på nytt igjen. 

– Det er akkurat det! Det er jo ikke hvert år Glimt er i Europa. Skal vi få de opplevelsene må jobben gjøres i første kvalikkampene, sier Knutsen, og minner opptinte nordlendinger på hvordan været var tidligere i vinter.

– Nå er det jo sommer, men folk kom hit i vinter også, selv om det var kaldt. Det er utrolig spesielt med Europa, og jo flere som kommer jo mer spesielt blir det. Vi har hatt en sånn Europa-stemning på Aspmyra som jeg synes har vært helt fantastisk. Jeg håper vi kan oppleve det samme, for det gir en ekstra kraft i laget, sier Knutsen. 

Dermed har sjefen talt. Er du i byen er det bare å møte opp på Aspmyra. Og dersom du er utenbys er det bare én ting å gjøre. Du må pakke baggen. 

– Klokken 18:00 i morgen skjer det på Aspmyra, så det er bare å komme, kommanderer Glimt-treneren. Og da hører vi etter. 

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: