Ekslusiv dokumentar om Bodø/Glimt

Kort ned ventetiden til både jul og Conference League med en helt ekslusiv dokumentarserie om Bodø/Glimt. Ny episode hver søndag

Annonse:

En lang, innholdsrik, hektisk og spennende sesong er lagt bak oss og de aller fleste har begynt å se fremover. Frem mot jul, høytid, et nytt år og nye muligheter. Om noen måneder braker det løs igjen, når Glimt spiller play off i UEFA Europa Conference League mot polske Lech Poznan. 

Men det betyr ikke at det ikke er lov til å mimre og ta innover seg hva vi har vært gjennom dette året. 2022 har vært et svært spesielt fotballår for oss som er glade i Glimt. Det startet usedvanlig tidlig med europeiske kamper allerede i februar. Etter hvert kom både serie og cup med i bildet og til slutt endte Glimt på 56 spilte kamper denne sesongen. Et tall få andre lag kan måle seg mot. 

Mens vi venter på det som kommer bruker vi tiden på å nyte det som har vært. Den siste tiden har vi jobbet med en minidokumentarserie som fanger hvert eneste øyeblikk i 2022. Fra Glasgow, via Roma, Ullevaal, Zagreb og London ender vi til slutt opp med en heidundrane fest i Drammen. 

Ny episode hver søndag

Dette er på en måte vår lille adventskalender til deg. Dokumentaren er fordelt på minimum fem episoder og sendes ekslusivt på glimt.no. Hver søndag slipper vi en ny episode på våre hjemmesider. 

Premieren på dokumentarserien "Glimt fra Glimt 2022" er satt til første søndag i advent, 27. november. Finale-episoden slippes første nyttårsdag. 

I episodene blir det tilbakeblikk fra sesongen med både nytt og gammelt innhold, satt sammen på en helt ny måte. I tillegg stikker kjente fjes fra både A-laget og supporterklubben innom for å dele litt av sine erfaringer fra 2022. Blant annet får du et helt ekslusivt intervju med Kjetil Knutsen, og årets spiller Hugo Vetlesen. 

Første episode handler om kampene mot Celtic og AZ Alkmaar i vinter. Da Bodø/Glimt fortsatte den utrolige fotballfesten på kontinentet. 

For å caste video fra glimt.no til TV anbefaler vi at du bruker Google Chrome som nettleser og høyreklikker hvor som helst på siden. Velg deretter alternativet "cast" og cast til din Chromecast. 

Se traileren for episode 1 her: 


Disse episodene er bekreftet: 

Episode 1 | Fotballfest på kontinentet 
Slippes søndag 27. november

I den første episoden tar vi turen tilbake til noen av de mest sinnsyke og hysteriske opplevelsene vi har hatt sammen i år. Foran 50 tusen på Celtic Park gjorde Glimt alle spådommene til skamme og sikret seg et utrolig utgangspunkt foran returoppgjøret en uke senere. Krigen i Ukraina brøt ut og preget en av våre, mens Glimt gikk til åttendedelsfinale i UEFA Europa Conference League. 
 


Episode 2 | Takk for nå, Europa
Slippes søndag 4. desember

Den andre episoden er viet fullt og helt til dobbeltoppgjøret mot Roma i april. Da José Mourinho trodde han hadde sett det siste til de helgule fra Bodø dukket Hugo Vetlesen opp og sørget for at fotball-Europa nok en gang fikk øynene opp for Bodø/Glimt. Men gleden var kortvarig, for i spillertunnelen etter kampslutt ble det bråk og et preget Glimt-lag trøblet i tiden som fulgte. 


Episode 3 | Sånne e gode å ha
Slippes søndag 11. desember

2022 ble også supporternes år. Det startet med et brak i Glasgow i februar og ble avsluttet med en eneste stor gul vegg på Marienlyst i siste serierunde i november. I mellomtiden ble bortefelt etter bortefelt fylt opp av helgule gæringer som har satt sitt preg på tribunen uansett hvor de har vært. Et samlet Aspmyra synger i kor, og både i hovedstaden, i Trondheim og i utlandet har Glimt-supporterne møtt opp i hopetall. De har høstet internasjonal anerkjennelse og nå er de nominert til den prestisjetunge prisen "Årets Nordlending".

Episode 4 | En trøblete start
Slippes søndag 18. desember

I den fjerde episoden reiser vi tilbake til den trøblete starten på årets sesong. Glimt startet bra med et par viktig seire helt i begynnelsen av seriespillet, men så møtte de helgule fra Bodø motgang, men til tross for resultatene i kampene fikk vi oppleve en fest hovedstaden vi ikke har fått ta del i siden 2003. Glimt vendte tilbake til cupfinalen på Ullevaal, men der fikk nordlendingene for første gang i år oppleve hva Molde var i stand til. Men kunne en treningsleir i Danmark bli redningen? 

Episode 5 | Les grandes équipes
Slippes søndag 25. desember

Etter at Glimt både overrasket og imponerte i Europa på vinteren kom den brutale hverdagen når Eliteserien igjen startet opp. Den dårlige trenden og perioden til de helgule toppet seg med en skuffende prestasjon i cupfinalen mot Molde i Oslo i mai. Mens Aspmyra fikk nytt kunstgress reiste Glimt til Danmark på treningsleir for å finne tilbake til seg selv. Beinhard jobbing på treningsfeltet ble redningen og starten på en fantastisk reise både i Eliteserien og i Europa. 

Men har Glimt det som skal til for å ta seg hele veien inn i Champions League og få bryne seg på de store lagene – les grandes équipes?

Episode 6 er fortsatt til redigering
Slippes søndag 1. januar

Annonse fra Eliteserien: