En rar sesongoppkjøring er over: – Må være sultne

Nå starter Eliteserien, og trener Kjetil Knutsen gleder seg til å komme i gang.

Annonse:

Søndag kveld braker det endelig løs i Eliteserien igjen. Glimt tar imot storklubben, Rosenborg fra Trondheim til den første serierunden i 2022. Før helgen holdt Bodø/Glimt sitt årlige Kick Off på Sinus, hvor blant annet Kjetil Knutsen gjestet LIVE-podkasten 4-3-3 på scenen foran drøyt 400 mennesker. 

– Vi gleder oss veldig. Seriestart er alltid artig. Det blir spesielt i år når vi møter Rosenborg. Et Rosenborg-lag som kommer litt nervøse til Aspmyra. Jeg hører også at det kommer mye folk, så det blir veldig gøy, sa Knutsen. 

Selv om dette er årets første seriekamp, er det langt fra den første tellende kampen for Glimts del. De helgule har nemlig vært gjennom fem tellende kamper, med både cup og Europa før serien sparkes i gang. 

– Det er vår seriestart, men vi har spilt tellende kamper i en liten stund nå. 

Spesiell oppkjøring

For Glimt har aldri før spilt tellende kamper før første serierunde. En helt ny øvelse, som ikke har betydd allverden om vi skal tro Glimt-treneren. 

– Vi visste jo hva vi gikk inn i, men ikke hvor mange kamper vi skulle spille. Vi hadde en "preseason" på tre og en halv uke. Det er veldig spesielt. Men vi er flinke til å gjøre det beste ut av ting. Spillerne våre er profesjonelle og godt trent, så det er ikke noe problem. 

Kjetil Knutsen feiring UECL borte mot AZ Alkmaar Glimt..jpg
Vi håper det blir mer å juble for for Kjetil Knutsen i 2022. Foto: Håkon Kjøllmoen

I den første kampen gjestet Glimt Glasgow og Celtic Park, med bare tre treningsuker i beina.

– Vi var spente før Celtic, men den opplevelsen og atmosfæren løftet laget til en fantastisk prestasjon. Det er en av de gøyeste kampen jeg har vært med på noen sinne. 

Men når man bare spiller tellende kamper, er det naturligvis mindre rotasjon på spillerne enn i treningskamper. Dermed er det flere Glimt-gutter som ikke har den kamptreningen man vanligvis vil ha før en seriestart.

– Hva kan vi gjøre med det? Vi hadde de treningskampene vi hadde, og heldigvis så trener vi bra. Det er spillere som er i form. Treningskamper er egentlig drita kjedelig, svarte han til latter fra de oppmøtte. 

Kjetil Knutsen gjestet 4-3-3 på scenen på Sinus torsdag. Foto: Kent Even Grundstad
Kjetil Knutsen gjestet 4-3-3 på scenen på Sinus torsdag. Foto: Kent Even Grundstad

– Du får like mye igjen for en 11 mot 11 på Aspmyra. Så vi må ikke overvurdere betydningen av den typen ting. Jeg er veldig trygg på at spillerne er klare for seriestart. 

Må ikke miste sulten

Glimt er seriemester to år på rad. Men nå står vi med blanke ark. Fjoråret er historie og jakten på ny suksess er i gang. 

– Det vi har opplevd tidligere har vært helt fantastisk. Vi må forstå hva fotball dreier seg om. Vi må ta momentum. Vi vil alltid ha med oss det vi har opplevd til nå, sa han og la til;

– Men vi må være ekstremt sultne og ikke sove i timen. Da er det noen som går forbi deg, det går fort. Det oppdager man som regel for sent. Vi skal angripe, spille offensiv og underholdende fotball. Vi skal være uredde og jeg tror vi skal være veldig gode. Noen kan bli bedre enn oss, men det lever jeg fint med så lenge vi har gjort det vi skal, konstaterte han.

Ordene Knutsen og Glimt alltid jakter er utvikling og prestasjon. Men når man er regjerende seriemester to år på rad, er det like enkelt å fortsette utviklingen?

– Nå vant vi jo serien i fjor, så i år må det bli Europa-cupen, NM og serien. Det er en naturlig utvikling, sier han til full applaus til salen, og selvfølgelig med et lurt smil om munnen. 

Hør hele episoden fra Sinus her: 

Annonse fra Eliteserien: