En spennende sesong skal avgjøres

Når Brann kommer til Bodø er det mye som står på spill for begge lag. Her er alt du trenger å vite før kampen.

Annonse:

Med ett meget sterkt poeng borte i Trondheim sist helg har Glimt en luke på tre poeng ned til Molde som lurer på andreplass på tabellen. Nå er det bare to kamper igjen av Eliteserien 2021, som betyr at Molde må ta fire poeng mer enn Glimt på de neste to kampene for at gullet ikke skal havne i Bodø. 

Derfor er det en potensielt viktig og historisk dag i Bodø på søndag. Ved Glimt-seier og minst ett poeng til Lillestrøm (som spiller mot Molde) vil enhver tvil være fjernet og Glimt tar sitt andre strake seriegull. 

Det ville vært litt av en sensasjon for en liten klubb i nord. Søndag avslutter vi sesongen på Aspmyra stadion, og kan sette kronen på seriegullverket. Er det én kamp du skal på i 2021 er det denne. Billetter kjøper du ved å klikke her.

Tett og tøft i bunnen

Vi legger vekk seriegullpraten inntil videre. Søndagens gjester fra Bergen har hatt en blytung sesong så langt i år. Med to kamper igjen ligger de helt sist, med tre poeng opp til Stabæk på kvalikkplass. Det betyr at Brann bør ha poeng i begge sine to siste kamper for å kunne kapre kvalikken i Eliteserien. Det kan holde med tre poeng ettersom Brann har bedre målforskjell enn Stabæk. 

P5242242.JPG
Det har ikke vært mye å juble for i Bergen i år. Heller ikke mot Glimt i mai. Foto: Niklas Aune Johnsen

På 28 kamper har bergenserne bare vunnet fire ganger, og hele 14 kamper har endt med null poeng. Uvant og skuffende for de trofaste supporterne på Stadion. En god del kamper ender med andre ord uavgjort for Brann. De har ikke vunnet siden 26. september da Kristiansund ble sendt hjem med 1-3 i sekken fra Brann stadion. 

Siden forrige seier har det gått åtte kamper, men de har bare tapt tre av dem. Så Brann er inne i en aldri så liten uavgjort-flyt. De har tatt poeng fra begge nedrykksrivalene i Stabæk og Mjøndalen. De har også spilt 3-3 borte mot Odd, 2-2 hjemme mot Rosenborg og 2-2 borte mot Sandefjord. Sist helg tapte de rødkledde 0-1 mot Molde på hjemmebane.

Dersom Stabæk tar poeng i sin hjemmekamp mot Rosenborg vil Brann rykke ned med tap på Aspmyra på søndag. Dermed kan vi få en skikkelig kontrastenes aften. Glimt kan bli seriemester, Brann kan rykke ned. Men det er langt dit, og mye som skal inntreffe på samme kveld. 

Fortsetter rekka?

Glimt spilte som nevnt uavgjort 0-0 på Lerkendal i helgen, og kampen var nummer 24 på rappen uten tap for de helgule. Totalt har Glimt tapt tre kamper i Eliteserien, men sist gang var det midtsommer og finvær. 30. juni tapte Glimt 0-1 i Sandefjord og siden har ikke laget sett seg tilbake. 

Patrick Berg jubler for scoring i Bergen i vår. Foto: Niklas Aune Johnsen
Patrick Berg jubler for scoring i Bergen i vår. Foto: Niklas Aune Johnsen

Siden Sandefjord-kampen har de helgule tapt tre kamper i Europa, men siden det forsmedelige 1-2-tapet i Kosovo i august har ikke Glimt tapt en eneste kamp. 24 på rad uten tap og kun seks tap på totalt 44 tellende kamper i 2021 er fasit med tre kamper igjen av 2021. 27 av de kampene har endt med seier for Glimt. 

Det er liten tvil om at maskinen fra Bodø er i en enorm flytsone og på søndag er det nøyaktig fire måneder siden forrige tap. Så vil bare tiden vise om det er nok til å sikre nok et historisk seriegull for de helgule eller om Molde lykkes i jakten bakfra. 

Torsdag i neste uke skal også Bodø/Glimt spille den siste kampen i Europa-cupen for i år. Laget er sikret avansement, men det er fortsatt knyttet stor spenning på om det blir første- eller andreplass i gruppa. Med seier mot Zorya Luhansk i Ukraina vil ikke Roma klare å passere Glimt på tabellen. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Brann har møttes noen ganger i Eliteserien, og de fleste Glimt-supportere har et eller annet mer eller mindre godt minne fra kamper mot Brann. Hvem husker ikke Trond Olsens debut og hele 5-0 over bergenserne på Aspmyra? Eller fjorårets 5-0-overkjøring. 

Eller da Brann spolerte hele 100 årsjubileumet til Glimt i 2016? Nei, det er mange kamper å ta av, så la oss heller se på oppgjørene litt overordnet. 

Slik så det ut da lagene møttes i Bergen i vår: 


Lagene har møttes 47 ganger og det er Glimt som har et bittelite overtak. 22 ganger har det endt med tre poeng til Glimt, mens Brann har vunnet 18 ganger. Det betyr at det veldig sjeldent ender uavgjort når lagene fra de to største B-byene i Norge møtes, bare syv ganger har det skjedd. 

Hjemme på Aspmyra har Glimt også et godt tak på Brann. Tolv seire og fire uavgjort er fasit på 23 forsøk. Pynter Glimt ytterligere på statistikken på søndag? Det vet vi søndag klokken 19:00. Velkommen på kamp! 

Annonse fra Eliteserien: