Jens Petter Hauge i kampen mot Odd på bortebane i 2019.

En tøff bortekamp

Bodø/Glimt fortsetter storformen i Eliteserien og har, for første gang i klubbens historie vunnet sesongens fire første kamper. Nå venter Odd på bortebane.

Annonse:

Odd fikk en tøff start på sesongen da de allerede i første serierunde måtte gi tapt for nyopprykkede Sandefjord. Kampen endte 1-2, og Odd fikk det ikke stort enklere i runde nummer to. Der møtte de Strømsgodset, som fortsatt er ubeseiret i Eliteserien. Kampen i Drammen endte 1-0 til de blå. 

Men så løftet Odd seg betydelig. Da gamletrener Dag Eilev Fagermo gjestet Falkum med sitt Vålerenga, satte virkelig Odd inn støtet og har ikke sett seg tilbake siden. Først fikk hovedstadslaget unnvære med 4-1 før nyopprykkede Start fikk fem baklengs mot skienslaget på eget kunstgress. Dermed har Odd utrolige 9-1 på de siste to kampene. En målforskjell ingen lag er i nærheten av å matche. Likevel er det Glimt som er ligaens mestscorende, med sine 13. 

For Bodø/Glimt er ikke bare farlige foran mål. Glimt har stengt godt nok av bakover også, og har på de første fire kampene tolv poeng og 13-6 i målforskjell. Ligaens beste målforskjell. Dermed er Bodø/Glimt på 1. Plass på tabellen, kun matchet av Molde som har like mange poeng, men svakere målforskjell. 

Uten toppscoreren

Odd stiller nok en smule svekket fra helgens kamp mot Start. Toppscorer Torgeir Børven har pakket kofferten og forlatt Skien, og skal nå spille for Rosenborg. 

I tillegg står også Vebjørn Hoff over oppgjøret etter et brudd i hånden. Spilleren ble operert på søndag, og er derfor utilgjengelig mot Glimt. I tillegg er Fredrik Semb Berge og Elba Rashani usikre før kampen, skriver Avisa Nordland.

For statistikknerdene

Det motsatte oppgjøret i fjor mellom lagene i Bodø endte med en brakseier til Bodø/Glimt. Odd var knepne favoritter og på den tiden lå lagene jevnere til på tabellen. Men det ble for vanskelig for de hvite og sorte og Glimt stakk av med en solid 3-0-seier. I Skien derimot var det Odd som fikk sin revansj. Med en sterk 3-1-seier mot Bodø/Glimt tok Odd noe innpå Glimts luke, men kom aldri nært nok til å snyte Glimt for sølvmedaljen. 

Lagene har møttes 26 ganger i Eliteserien tidligere og det er Odd som har statistikken på sin side. 13 kamper har endt med full pott til skienslaget, mens Glimt har vunnet 9 av oppgjørene. De resterende 4 kampene har endt med poengdeling.

I Skien er ikke statistikken lysere for Glimts del, overraskende nok. 8 ganger har Odd vunnet, mens bare ett oppgjør har endt uavgjort. Glimt har vunnet 4 kamper i Skien. Vi er klare til å snu den statistikken til vår fordel. 

Det scores en del mål mellom lagene og det er sjeldent lagene vinner stort. Tross at Odd har vunnet fire kamper mer i Skien er målforskjellen mellom lagene på Skagerak 31-28 og sammenlagt er det faktisk helt likt. 50-50 er fasit etter 26 kamper.  

Odds største seier mot Glimt i Skien kom i 2009, da Odd vant 4-0. I 2001 derimot, vant Glimt hele 5-0 på samme arena. Det blir en målrik og spennende kamp når den helgule serielederen reiser til Skien på onsdag. 

Kampen ser du på Dplay eller på Fram Kino.

Annonse fra Eliteserien: