Endelig kamp igjen

Glimt er på medaljejakt, og på søndag kommer Stabæk. Her er alt du trenger å vite før kampen.

Annonse:

Etter en landslagspause, hvor tidligere glimtspiller Mathias Normann fikk sin debut, og tidligere glimtspiller Stefan Johansen scoret Norges mål mot Sverige er endelig Eliteserien tilbake igjen. 

Glimt tok ferie på verst mulig måte, nemlig ved å tape 1-3 for Odd i Skien i forrige runde. Nå er glimtgutta dobblet så revansjelystne og veldig klare for å møte Stabæk. 

Stabæk er nemlig ett av lagene Glimt har tapt for i år. Med to mål i trynet på kort tid klarte aldri Glimt å hente tilbake Stabæks ledelse da lagene møttes på Nadderud i vår. Siden det har likevel Glimt hevet spillet og tatt mange poeng. De helgule ligger på andreplass på tabellen, klare for å ta tilbake tabelltoppen. 

Men da må Stabæk beseieres og Glimt må håpe på hjelp fra lillebror i nord. Stabæk har ikke hatt en veldig god sesong, men med to seire på de siste tre kampene har de tatt et par steg vekk fra de laveste plasseringene på tabellen og befinner seg nå på 11. plass med 23 poeng. 19 poeng færre enn Bodø/Glimt. 

Glimt er seriens nest beste hjemmelag og møter et av seriens dårligste bortelag. Med bare to seire på ni forsøk har Stabæk slitt på bortebane, selv om de har gitt flere gode lag hard motstand. De har slått Kristiansund på bortebane, samt gitt både Brann og Rosenborg kamp til døra. 

Glimt står foreløpig med bare ett tap på hjemmebane, og har virkelig begynt å tette igjen et tidligere litt tynnslitt Fort Aspmyra. De helgule har store planer om å fortsette med den jobben og skal ha tre poeng mot Stabæk på søndag. 

Litt statistikk

Bodø/Glimt og Stabæk har møttes 33 ganger i Eliteserien og det er Stabæk som har overtaket. Med 16 seire og 9 uavgjort har bæringene et godt tak på Bodø/Glimt som bare står med 8 seire inbyrdes. Men, og det er et stort men. Stabæk har ikke vunnet en eliteseriekamp på Aspmyra siden 1998. Det er altså over tjue år siden sist Stabæk reiste hjem fra Bodø med tre poeng. Stabæk vant riktig nok en cupkamp mot Glimt i Bodø i 2014, men den teller vi altså ikke med her. 

I løpet av de 21 årene har også lagene møttes i førstedivisjon én gang, også da vant Bodø/Glimt. Det er altså på Nadderud Stabæk har overtaket, for i Bodø er det Glimt som er sjefene. 

I fjor endte det uavgjort mellom lagene her i Bodø, mens det i 2016 endte med en sterkt 3-1-seier for Glimt. Mange husker kanskje også da lagene møttes i 2015? Det var siste serierunde, Glimt var ferdigspilte for sesongen og Stabæk skulle bare reise til Bodø for å hente sølvmedaljen sin. For å få sølv møtte de blå vinne og ledet oppskriftsmessig 1-0 til pause. I andre omgang våknet imidlertid glimtspillerne og ga seg ikke før det sto hele 6-1 på resultattavla i Bodø. Se høydepunktene fra den kampen under. 


Hvert av lagene scorer i snitt i underkant av to mål per kamp når Glimt og Stabæk møtes, men påAspmyra har Glimt statistikken på sin side, så til de grader. 7 seire. 6 uavgjort. 3 tap. 33-19 i målforskjell. Det skal vi øke i morgen. Velkommen på kamp! 

Annonse fra Eliteserien: