Endelig tilbake

Eliteserien er endelig tilbake, og Bodø/Glimt tar imot Strømsgodset til kamp. Her er alt du trenger å vite.

Annonse:

Etter nesten én måned spillefri i Eliteserien er norsk fotballs øverste nivå endelig tilbake. Bodø/Glimt er klare for å revansjere tapet mot Brann i forrige runde, og da er det ypperlig med hjemmekamp mot Strømsgodset på søndag. 

Hjemmelaget har startet sesongen godt, og står med 17 poeng etter de første ni kampene. Fem seire og bare to tap og to uavgjort er fasit og dermed har Glimt gjort skam på de fleste forhåndstips. 

For etter den viktige seieren mot Tromsø på 16. mai, ble det to tøffe kamper for Glimt som først tapte 1-2 for Brann i en jevn batalje hjemme på Aspmyra, før Strømmen ble for sterke i en skuffende cupkamp på Østlandet. den skuffenlsen har laget ristet av seg og Glimt er revansjelystne og klare for å krige til seg sesongens sjette seier. 

Søndagens motstander

Strømsgodset har i motsetning til Bodø/Glimt fått en dårlig start på sesongen. De blå fra Drammen har spilt ti kamper, men står med fattige ni poeng og bare to seire. Blant kampene Godset har tapt finner du blant annet et sviende hjemmetap for erkerival Mjøndalen. 

Godset har slått Tromsø og Haugesund, henholdsvis 3-2 og 3-1 på hjemmebane. Det betyr at Godset har til gode å vinne på bortebane i år. Faktisk har de bare tatt to poeng på fremmed gress denne sesongen, men det er til gjengjeld mot sterk motstand i Rosenborg og Brann. 

Siden seriestart har Strømsgodset byttet treneren sin etter at BP måtte gi seg av helsemessige årsaker. Håkon Wibe-Lund er fungerende trener for Godset og fikk en god start på sin periode i klubben med seier over Tromsø 19. mai. Dessverre ble det et knepent tap i kampen etter da Ranheim ble for sterke. 

Marcus Pedersen var lagets toppscorer i fjor, men har slitt med skader denne sesongen. I forrige uke ble Pedersen operert og er dermed ute mot Bodø/Glimt på søndag. 

Mat for statistikknerdene

Bodø/Glimt - Strømsgodset er en kamp med historisk sus. Lagene møttes nemlig i Cupfinalen i 1993, hvor Glimt vant 2-0 etter scoringer av Tom Kåre Staurvik og Bent Inge Johnsen. 

Bodø/Glimt og Strømsgodset møttes sist i vinter da de spilte treningskamp i LSK-hallen. Da gjorde Bodø/Glimt kort prossess på dramenserne og vant hele 5-0 etter en flott fotballkamp. Også i fjor møttes lagene, men da så det annerledes ut. 

I Glimts bortekamp i Drammen ble det stygge sifre etter at Godset rundspilte Glimt i store deler av kampen og gikk av med en fortjent 4-0-seier. I kampen i Bodø ble det derimot jevnere, men Glimt klarte "bare" uavgjort 2-2 mot laget fra Marienlyst. Også på Aspmyra er Glimt best. Sju seire på tolv forsøk er fasit for hjemmelaget. 

Bodø/Glimt og Strømsgodset har møtt hverandre 24 ganger i Eliteserien og det er Bodø/Glimt som har statistikken på sin side. Halvparten av kampene mellom lagene har endt i seier til de gule, mens Godset har vunnet 7 kamper. 

En av kampene mange nok husker spesielt godt mellom disse lagene er fra 2016. Strømsgodset økte ledelsen sin til 2-0 like etter pause, men Bodø/Glimt ville det annerledes. Først scoret Ole Jørgen Halvorsen sikkert på straffemerket, før Fitim Azemi utliknet like etterpå. Et øyeblikk ingen glemmer er da Martin Bjørnbak ladet skuddfoten på frispark i høljregnet på Aspmyra. Bugge Pettersen i Godset-målet var utspilt og dermed hadde Glimt snudd kampen. Midtstopper Sascha Mockenhaupt økte så ledelsen for Glimt igjen før slutt og Bodø/Glimt vant 4-2. Se høydepunktene fra kampen under. 


 

Vi er klare for nye magiske øyeblikk på søndag. Vi sees på Aspmyra! 

Annonse fra Eliteserien: