Endre Kupen klar for Glimt

Florøs toppscorer signerer for Bodø/Glimt.

OBOS-ligaens seriemester er enige med overraskelseslaget Florø om en overgang for spissen Endre Kupen. 

Kupen har vært på alles lepper denne sesongen etter å ha levert hele 14 scoringer for klubben fra Norges vestligste by. Kupen og Florø imponerte stort i årets OBOS-liga og endte til slutt på 8. plass med 38 poeng. 

Flytter nordover

Endre Kupen er 27 år gammel og flytter til Bodø når sesongforberedelsene starter opp igjen i januar. Den rutinerte spissen har mange kamper på nivå tre i Norge, før han i fjor debuterte på nivå to. Nå skal han bli med Glimt til Eliteserien.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Helt siden jeg valgte å satse på fotball har jeg sagt at jeg skal nå lengst mulig, sier en stolt Kupen etter at signaturen var satt på papiret. 

Etter en mektig sesong i OBOS-ligaen blir det godt å komme igang igjen når sesongen starter opp. Da skal han være påskrudd fra start. 

- Nå skal kroppen trenes skikkelig opp og så skal jeg slå hardt fra meg i Eliteserien. Jeg tror dette kommer til å gå veldig fint. Glimt er en mye mer profesjonell klubb enn hva jeg er vant med, og det er et stort og solid team rundt a-laget, sier han. 

Kupen har bare vært i Bodø noen vindfulle dager, men har rukket å få et godt inntrykk av både byen og av sin nye klubb. 

- Jeg er godt vant med vind, men det er litt kaldere her enn det jeg er vant med. Bodø er en flott by og Glimt er en flott klubb med fine mennesker, sier han. 

Tøff i duellene: Den målfarlige spissen besøkte Bodø i høst. Det endte med 4-1-seier og opprykk for Glimt. Foto: Kent Even Grundstad
Tøff i duellene: Den målfarlige spissen besøkte Bodø i høst. Det endte med 4-1-seier og opprykk for Glimt. Foto: Kent Even Grundstad

Toppscorer

Endre Kupen satte som nevnt inn 14 mål for Florø i årets utgave av OBOS-ligaen. Det er halvparten av hva Glimts toppscorer Kristian Fardal Opseth leverte, så det blir en tøff oppgave å spille seg inn på laget, tror han. 

- Konkurranse er sunt. Både jeg og Kristian vil bli bedre av det. Vi er ulike som spillere, så vi kan lett spille sammen. Jeg tror vi blir en bra duo, sier Kupen, som også kan bekle en kantrolle i Glimts 4-3-3. 

- Jeg kjenner Fardal Opseth litt fra før. Det er greit å ha en du kjenner litt til med så mange nye lagkamerater. 

Av Kupens 14 scoringer fikk han to såkalte hattricker. De kom mot henholdsvis Mjøndalen og Fredrikstad på hjemmebane. Mot Mjøndalen scorte han hele fire ganger. Når de helgule fra Bodø var på besøk i Sogn og Fjordane endte det med et surt 2-1-tap for Kupen, som beskriver seg selv som rask.

- Jeg er rask og har målteft. Jeg var skadet en stund på våren, og kom inn rett før sommeren da løsnet det. De siste kampene i år hadde jeg en lang måltørke, men det er slutt på det nå, sier han. 

I andre divisjon i 2016 leverte Kupen og Florø festfotball på bestilling. Kupen noterte seg for 26 scoringer for Florø i 2016. 

Annonse:

- Han er ekstrem

Sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan har stor tro på at Kupen vil gjøre sakene sine godt i den helgule drakten. 

- Det blir spennende med Endre. Han har ekstrem fart og vi tror han kan ta steg hos oss og sammen med resten av guttene. Både Kristian Fardal Opseth og Kupen kan stå som enslig spiss, men de vil nok fungere godt sammen også. Endre kan nok også løse kantrollen i Bodø/Glimt på en god måte med det ferdighetsregisteret han har, sier Bjørkan.  

Inn i rekken? 

Det er få spisser som har vært innom Glimt de siste sesongene uten å slå til. Abdurahim "Ibba" Laajab kom til Glimt i 2013 og ble en umiddelbar hit. Norsk-marokkaneren nyter i dag fotballivet i Japan hvor han nylig ble toppscorer på nivå to. 

Aleksander Sørloth slo gjennom i Glimt på lån fra Rosenborg. 13 mål på én sesong var nok til å få trønderen til nederlandsk fotball og Gronningen. I dag spiller han i Midtjylland i Danmark og er fast inventar på det norske landslaget. 

Fitim Azemi kom til Glimt fra Follo i andredivisjon. I løpet av sesongene i Glimt gjorde han sakene sine bra og ble nominert til årets angrepsspiller i Eliteserien 2016. Spiller i dag i Vålerenga. 

Kristian Fardal Opseth fikk en ny vår i Bodø/Glimt etter å ha nytt lite tillit i Sogndal. Banket inn 28 scoringer for Glimt i OBOS-ligaen og er den mestscorende spilleren på én sesong på nivå to i Norge. 

Så det er liten tvil om at Glimt er gode på spisser, og Endre Kupen kommer nok til å nyte godt av erfaringen klubben har gjort seg med tidligere spillere.  

- Det var med på å trigge meg til å velge Glimt. En klubb som klarer å produsere spisser og gjøre de til toppscorere er fristende, avslutter den nye glimtspilleren. 

Se halvparten av Endre Kupens scoringer for Florø i videoen: 


Annonse fra Eliteserien: