Bodø/Glimts supportere J-feltet holder opp en gul TIFO med teksten "Størst i nord" under slaget om Nord-Norge mellom Bodø/Glimt og Tromsø i cupen 2023.

Enighet om bruk av tifo

FK Bodø/Glimt og J-feltet har vært i dialog om bruk av tifo mot Molde, og nå har partene kommet til enighet. 

Annonse:

I den anledning ønsker klubben og J-feltet å komme med noen presiseringer: 

  • Både maskering og bruk av uorganisert pyro er noe som både styret i J-feltet og klubben ikke vil ha på Aspmyra.
  • Den planlagte tifoen har et budskap som styret i J-feltet ikke støtter, men supporterklubben respekterer og mener det er verdifullt at det kommer fram.
  • Tifoen presenterer et budskap knyttet til en sak som er avsluttet, og styret i J-feltet ønsker ikke at sanksjonene til de som nå er utestengt skal ytterligere reduseres.
  • I tillegg ønsker klubben at tifoer bør ha budskap som er rettet mot aktuelle kamp som spilles på Aspmyra. Der ønsker J-feltet å legge til følgende:

– Vi er ikke enig i at tifo må knyttes til selve kampen. Ref. for eksempel Arild Bergs og Mounir Hamouds bortgang, sier styret i J-feltet, noe også klubben er enig i. 

De siste månedene har Norsk Toppfotball, Norges Fotballforbund og Norsk Supporterallianse jobbet for bruk av pyro i trygge rammer på stadion. Det håper også J-feltet blir tilfelle. 

– Vi håper på lovlig organisert bruk av pyro når det forhåpentligvis kommer på plass, sier Thomas Solberg, leder i J-feltet. 

– Dette er en tifo av og for flere i ultrasmiljøet, og supporterstyret mener det er viktig at de får uttrykke og markere seg, også om supporterstyret ikke har tatt initiativ til at utestengelsene annulleres. Akkurat nå er det få som er utestengt fra Aspmyra, og vi gleder oss til hva vi skal skape sammen, sier Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt.

Annonse fra Eliteserien: