Eirik Kolstad, spillerutvikler.

Er med videre i akademiet

Eirik Kolstad fortsetter som spillerutvikler i akademiet.

Annonse:

Kolstad har vært i og rundt klubben siden han flyttet til Bodø som student i 2010. I 2017 ble han ansatt i klubben, og nå har han skrevet under på en treårskontrakt som spillerutvikler.

- Det føles bra at jeg har såpass med tillit at man kan skrive en såpass lang kontrakt, sier Kolstad. 

Kolstad har selv spilt fotball og var ferdig med sin UEFA B-lisens i januar 2018. Han skal de neste tre årene jobbe som spillerutvikler for de mellom 13 år og 15 år. 

- Det er en spennende jobb. Med de yngste må du lære de å spille ett nytt type spill. De har ikke spilt elleverfotball før, så det må læres. Etter hvert som de blir eldre handler det om å forberede de på en profesjonaliseringsfase, forteller han. 

Trives i klubben

Det er lange dager i jobben som spillerutvikler, men Kolstad sier det ikke gjør noe når man brenner for jobben. 

- Det er utrolig lange dager, men med utrolig bra folk. Det er ingen av oss i akademiet som hadde lagt ned så mye tid om det ikke var for at vi trivdes godt i lag og liker jobben vi gjør, sier Kolstad. 

En av de beste

Akademiet leder, Gregg Broughton, er veldig fornøyd med å fått med Kolstad på laget tre år til. 

- I Eirik har vi en av de beste spillerutviklerene i Norge i aldersgruppen 13 år til 15 år. Han har en stor innvirkning både i akademiet og i klubben. Humøret og energien han sprer rundt seg er veldig viktig, og han skaper et godt bånd til spillerne. Jeg tror han kommer til å fortsette å utvikle seg som trener, forteller Broughton. 

Annonse fra Eliteserien: