Espejord blir helgul: – Forhåpentligvis blir jeg fort vant til fargen

Runar Espejord bytter ut Nordens Paris med Nordens Rio og blir Bodø/Glimt-spiller.

Annonse:

Tirsdag formiddag landet Runar Espejord i sin nye hjemby etter lengre tids spekulasjoner. 25-åringen fra Tromsø har tatt valget sitt og skal spille for Bodø/Glimt de neste tre sesongene. Bodø/Glimt henter han på en permanent overgang fra Heerenveen. 

Espejord har spilt nesten hele sitt liv i Tromsø IL og etter å ha levert i flere år fikk han utenlandsdrømmen oppfylt da han i 2020 ble solgt til nederlandske Heerenveen. Samme år dro han på utlån tilbake til barndomsklubben. Skader satt han ut av spill i fjor, men nå er han klar for å bite tennene sammen og klinke til i sin nye klubb. 

– Det føles veldig bra. Det har vært mye de siste ukene så det er greit å endelig få det på plass. Jeg ser frem til å spille for den regjerende seriemesteren, sier Espejord i sitt første intervjuet som Glimt-spiller. 

Hele det 12 minutter lange intervjuet med Espejord kan du se nederst i artikkelen. 

At det nå er den argeste nordnorske konkurrenten til barndomsklubben som blir hans nye klubb er selvfølgelig litt spesielt. 

– Forhåpentligvis blir jeg fort vant til fargen, kanskje gult BLIR kult, sier han og ler før han utdyper;

– Det blir jo litt spesielt ettersom jeg har vært TIL-gutt hele livet. Jeg må nok legge de følelsene til side for å få gjort en sinnsyk jobb i Glimt. 

– Ble kastet til ulvene

Nå skal han kjempe med Victor Boniface og Lasse Nordås om spissplassen i Bodø/Glimt, som Erik Botheim gjorde til sin i fjor. Kanskje blir historien om Espejord oppfølgeren til Botheim-suksessen. 

DSC00058.JPG
Runar Espejord skal ikle seg den helgule drakta de neste tre sesongene.

–  Det er mye det som har gjort at Glimt er så attraktiv for meg som er spiss. Spissene i Glimt er mye involvert og det ser gøy ut å spille spiss i dette laget.

Espejord har flere aldersbestemte landskamper for Norge og har vært et mye omtalt spisstalent. Han har også erfaring fra europeisk fotball fra tiden i Tromsø. I 2013 var han involvert i fire gruppespillkamper i UEFA Europa League.

Hele det 12 minutter lange intervjuet med Espejord kan du se nederst i artikkelen. 

– Jeg ble kastet til ulvene som 17-åring så jeg håper jeg kan ta med meg litt av den erfaringen. Jeg hadde ikke debutert i Eliteserien før jeg spilte gruppespill i Europa League. Det er selvfølgelig også en faktor til at valget falt på Glimt. Det er en spennende arena å spille fotball på.

Vil være klar til Celtic-kampen

Glimts sesongoppkjøring blir spesiell i 2022. Mest fordi laget for første gang spiller obligatorisk kamp allerede i februar. Det gjør at tiden til forberedelser blir kortere enn normalt. Espejord håper å være klar om sjansen skulle by seg allerede den 17. februar. 

DSC00060.JPG
Runar Espejord blir nok fort vant til den gule fargen.

– Ja, det må jo være målet. 

I fjorårsesongen slet han med skader, men forsikrer om at ting ser bedre ut nå. 

– Jeg må jobbe steingodt med det medisinske apparatet for å finne den rikktige veien for meg. Akkurat nå kjennes det bra ut, så man må bare finne en løsning som gjør at det fortsetter å være sånn.

I tillegg prater også Espejord om hvilken Glimt-legende han er oppkalt etter (det gjetter du sikkert), sitatmaskinen han har blitt og hvordan han tror det blir å komme inn i Glimt-kulturen. Hele intervjuet kan se i videovinduet nedenfor eller lytte til i podkasten 4-3-3 som slippes klokken 17:00 i ettermiddag. 

Annonse fra Eliteserien: