- Et nytt og moderne konsept

En av tingene Glimt skal bli bedre på i 2018 er tilbudet i Aspmyras VIP-område. Nå er det full oppussing på gang i lokalene. Se ekslusive bilder!

Aspmyra Sportsbar er et lokalet med lang historie. Her har vi jublet, felt bitre og modige tårer, vi har sett bortekamper sammen, vi har feiret opprykk og vi har holdt årsmøter. Nå får sportsbaren en velfortjent ansiktsløftning. 

Sportsbaren har også fungert som stadions VIP-området. Her har VIP-gjestene før kunne leie sin egen losje eller kjøpe seg plass ved bordene ute i baren. Før kamp kommer trenerne til begge lag for å gi siste status like før kampstart. Nå river vi veggene og gjør sportsbaren til et åpent mingleområdet.

I dag er sportsbaren en eneste stor byggeplass, men daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen finner byggeplassen energifull. 

- Vi ruster opp og får et moderne sportsbarkonsept som vil komme både partnere og folk i Bodø til gode. I dag opplever jeg at det er mye god energi i dette rommet. Energi som vil følge oss inn mot Eliteserien, gjennom sesongen og i årene som kommer. Vi gleder oss utrolig til den står ferdig til seriestart, sier Thomassen. 

Splitter nytt konsept

Det nye sportsbarkonseptet bærer preg av et mer moderne uttrykk, men Glimt skal beholde en god del av kulturen som har vært der tidligere. 

Samtidig som byggeprosessen foregår i sportsbaren jobbes det også på spreng i første etasje hvor administrasjonen skal få sine nye lokaler. Løwini Prosjekt AS har fått oppdraget med å utvikle et konsept for begge lokalene. 

- Det har vært en veldig spennende prosess. Da vi fikk oppdraget med å lage et konsept for kontorene og endte opp med å gjøre hele Aspmyra kan vi ikke si noe annet enn at det har vært en kjempebra sak å få være med på, sier Tone Bodøgaard, kreativ leder i Løwini. 

Hun er trygg på at de som skal bruke sportsbaren kommer til å like det nye konseptet. 

- Konseptet her oppe er basert på konseptet vi startet på nede for å få et helhetlig flyt på hele stadion. Vi skal være med å løfte kulturen til Glimt opp på eliteseriestandard. De gamle lokalene har vært godt brukt, det var slitent. De gamle løsningene og funksjonene hang ikke med i tiden. Dette trengtes absolutt, sier hun. 

 - Kan du fortelle litt om hva dere har tenkt når dere har utviklet konseptet?

- Skal man ha en sportsbar må man spille på lag med de som skal bruke den og gi rom for kommunikasjon og trivsel. Folk skal møtes i et fellesskap her og bygge videre på den kulturen som i dag er Bodø/Glimt. Ikke minst bør man se banen fra sportsbaren, sier Bodøgaard. 

Se video: saken fortsetter nedenfor


- Har vært slitt over mange år

Thomassen sier seg enig med Bodøgaard om den gamle sportsbaren og gleder seg stort til å få på plass det nye konseptet. 

- Aspmyra har jo i stort vært slitt over mange år og stadion har stått som den er uten at vi har gjort noen ting. I forhold til andre klubber som vi liker å sammenlikne oss med handler det om å ha et moderne konsept som innbyr til engasjement og begeistring knyttet til det vi gjør ute på banen. Det er jo det vi nå gjør og prøver å få til. Vi gleder oss utrolig til det står ferdig! sier han. 

Se bilder av det nye konseptet nederst i saken

De som utfører arbeidet på stadion er Gunvald Johansen Bygg. Gunvald Johansen er en av våre "Opprykkskamerater" og utfører jobben i sportsbaren til en svært hyggelig pris. 

- Bodø/Glimt e jo en av byens store stoltheter, så det er klart at Gunvald Johansen har lyst til å være med å støtte opp når de har prosjekter på gang. Det er en artig og viktig jobb for oss, sier leder av serviceavdelingen i Gunvald Johansen Bygg, Anne Gunn Dreyer. 

Mens snekkerne er i full gang med å rive vegger, snekre og bygge har de kost seg, skal vi tro Dreyer. 

- Det er jo fint at Glimt får en fin sportsbar og at det skal se bra ut her når de skal opp i Eliteserien og så tror jeg snekkerne våre setter pris på å få lov til å gjøre en sånn her jobb, sier Dreyer. 

I tillegg til Gunvald Johansen Bygg har vi vært så heldige at vi har hatt besøk av Bratten aktivitetspark som fire dager i uken hjelper til på Aspmyra. Haneseth har stått for det elektriske anlegget og Maler Andersen er med som maler og gulvlegger i sportsbaren. 

Vi gleder oss stort til å ta imot dere i vår splitter nye sportsbar når serien sparkes i gang 11. mars. Vi takker Løwini, Gunvald Johansen Bygg og Bratten aktivitetspark for hjelpen. 

Annonse fra Eliteserien: