- Ett poeng er viktigere enn null

Det endte 1-1 på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Stabæk. Trener Kjetil Knutsen har troen på å ta én uke og en kamp om gangen, og mener det ene poenget i dag var viktig.

Annonse:

Det så mørkt ut en periode, da Stabæk var det første laget til å få ballen i mål. Men Amor Layouni utlignet i de siste spilleminuttene. Etter kampen oppsummerer trener Kjetil Knutsen kampen slik.

- Jeg synes det er kamp vi gjør mye bra i. Vi blir litt overrasket over at Stabæk i store perioder legger seg ned i 5-4-1, som gjør at det blir lite rom å spille i for oss. Vi går for tidlig ut i siderom, og vi skaper nok til å score, men det er 0-0 til pause. Vi er enige i hvordan vi skal løse det i andre omgang, og det synes jeg vi gjør. Problemet er at vi kommer under. For ente gang slipper vi inn for enkle mål, og da er premissene i kampen helt endret for da legger de seg veldig dypt i 5-4-1. Da er det ikke mye rom å angripe i for oss. Men jeg er veldig fornøyd med responsen til guttene. Vi har ballen hele tiden og vi lukter på noe hele tiden. Det er ufattelig fortjent når vi scorer og utligner til 1-1. Det er ett bra stykke jobb, for vi får oss en mental trøkk på 0-1 scoringen. Så er det litt sent, og kanskje energien går litt ut i kampen. Jeg kunne ønske vi hadde gått for å score 2-1 og. Jeg føler vi mister litt foten på gassen i forhold til det. Men, ett poeng er ufattelig mye viktigere enn ingen. Null poeng i dag hadde ikke vært bra, ett poeng er OK, for Stabæk er like langt bak, fortalte Knutsen etter kamp. 

Ganske mange ble ekstremt glade da Amor Layouni satt inn 1-1 i sluttminuttene. Hva tror du det viser for de på tribunen der, at dere fortsatt har stå-på-vilje? 

- Det er viktig. I går kom supporterene fra 1916 på trening og ga oss god energi. De var helt formidable, og var med på å løfte spillerene. Det var for så vidt resten av de som var på Aspmyra i dag og, og vi ønsker å betale tilbake til de.  Det gjør vi! Jeg synes spillerene respondere på den energi som er på tribunen, og det er viktig at vi viser publikum at vi er villig til å slåss det vi kan for å bli her på dette nivået. Det er viktig for oss. Og det tror jeg fortsatt at vi skal klare, fortsetter Knutsen.

Det er bare tre runder igjen, og det er skummelt nede på tabellen.

Hva skal dere gjøre for å holde dere i Eliteserien og være der til neste år?

- Først og fremst skal vi ta én uke og én kamp om gangen. Jeg har fått mange spørsmål rundt Lillestrøm, og det kan jeg ikke svare på for jeg har ikke brukt en kalori på den kampen. Vi skal ha smalt fokus, ikke komplisere ting, mye spill på treningene, mye humør på treningene, skape ting rundt gruppen som gjør at de har tro på at vi sammen skal håndtere det. Så begynner planleggingen inn mot Lillestrøm i morgen eller på tirsdag. Da er det det som gjelder. Smalt fokus og jobbe én uke av gangen er stikkordene. 

Martin Bjørnbak sier at dere skal gjøre akkurat det samme som dere har gjort tidligere, bare enda bedre. Du sier deg vel enig i de ordene? 

- Det syntes jeg var godt oppsummert. Hadde jeg klart å komme på det, hadde jeg brukt færre ord. Så det var god oppsummert, avslutter Knutsen.  

Se hele intervjuet her:


Annonse fra Eliteserien: