Ett poeng i Sarpsborg: – Jeg er ikke fornøyd

Det ble ett poeng i Sarpsborg etter at Bodø/Glimt kom tilbake to ganger lørdag kveld.

Annonse:

Det har vært litt gjenomgangsmelodien i de siste kampene for Bodø/Glimt. De gule har hatt mest ball og styrt det meste av spillet, men ikke lykkes i å bryte gjennom et lavtliggende motstanderlag. 

To ganger tok hjemmelaget i Sarpsborg ledelsen, og to ganger kom Bodø/Glimt tilbake. Det i seg selv er jo en styrke, men trener Kjetil Knutsen tar ikke av av den grunn. 

– Jeg er ikke fornøyd med første omgangen fordi potensialet i angrepene er så store. Vi utfordrer ikke nok til å passere ledd og får for lite trusler og baller inn i boksen. Den ene gangen vi gjør det blir det scoring, og vi har en til som nesten blir scoring, sier han like etter kampslutt i sommervarmen i gamle Østfold. 

Likar i andre

Selv om gradstokken var godt over 25 grader lørdag kveld var det ikke i nærheten av det Glimt opplevde i Polen tidligere i uka. Med en knalltøff 90-minutter i beina fra onsdag maktet Glimt å stikke av med ett poeng etter at laget løftet prestasjonen i andre omgang. 

– Andre omgang er bedre med tanke på det å skape sjanser, men fortsatt blir det litt for lite relasjoner og den berømte siste tredjedelen er ikke god nok. Grunnspillet vårt gir ikke betalt som vi ønsker, sier treneren som heller ikke var videre fornøyd med baklengsmålene, for å si det mildt. 

– Vi slipper inn mål som ikke skal være mulig på dette nivået. 

– Du virker litt frusrtert. Leser jeg deg rett?

–  Jeg er ikke frustrert, men jeg ser så stort potensiale i mye av spillet. Jeg er en utålmodig mann og har lyst at vi skal forstå hvor lite som skal til for å bli giftig og gjennombruddshissig. Det er en utålmodig Kjetil Knutsen som står her. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

– Vi sliter mot lavtliggende lag

Patrick Berg ser mye av det samme som trener Kjetil Knutsen etter kamper i Sarpsborg og ser etter måter å knekke koden mot lavtliggende lag på. 

– Vi sliter når vi møter lag som legger seg lavt i 5-4-1. Det har blitt noen ganger i år. Det må vi finne en måte å knekke på, sier Berg som ser forbedring i løpet av kampen. 

Se hele intervjuer med Berg her: 

– Vi kommer bedre til det i andre omgang. Vi skaper en del sjanser og det er et lite steg i riktig retning. 

Lite tid til trening mellom kampene

Både Knutsen og Berg er inne på at det er vanskelig å få trent skikkelig på den type ting når kampene kommer så tett som de gjør nå, men Berg tror ikke det er der problemet ligger. 

– Vi har video og det går an å snakke sammen, så det er absolutt mulig. Vi snakka en del før denne kampen, men i første omgang gjør vi ikke det vi snakka om i det hele tatt. I andre omgang skaper vi store og mange sjanser, jeg synes vi skulle klart å vippe denne kampen i vårt favør, men det klarte vi dessverre ikke i dag. Det er så klart kjipt, sier Berg. 

Glimt maktet ikke å sette sjansene i dag, til tross for to mål. Hjemmelaget derimot scora på sine få sjanser i kampen. 

– Det har vært sånn i det siste. Vi har vært for dårlige i begge boksene egentlig. Vi skaper mange nok sjanser til å avgjøre kampen og blir for snille i egen boks, konkluderer Berg. 

Erik Botheim scoret Glimts første mål. Slik oppsummerer han kampen: 

Annonse fra Eliteserien: