Ett poeng i seriepremieren: – En jevn batalje

Glimt maktet ikke å slå Rosenborg på Aspmyra søndag kveld

(saken oppdateres)

Bodø/Glimt står igjen med ett poeng etter årets første seriekamp. Gjestene fra Trondheim gjorde det ikke enkelt for Glimt og kjempet til seg et 2-2-resultat etter to flotte langskudd.

For det var Rosenborg som kom best i gang på Aspmyra. Allerede etter 15 minutter stod Tobias Børkeeiet på rundt 18 meter og på én touch smalt han ballen gjennom forsvaret og ned i Nikita Haikins høyre hjørne.

Selv om Glimt fikk en okei start på kampen, var det en god del slurv og rot som preget første omgang. Og stillingen stod seg til pause.

– Vi starter de første 10-15 minuttene bra, også synes jeg vi gjør mye feil spesielt i første omgang. Vi gir dem litt momentum i kampen, oppsummerte Høibråten etter kampslutt.

En bedre andre omgang

Men etter hvilen var det Glimt som var det førende laget på Aspmyra og de helgule snudde kampen i løpet av sju minutter. Først utliknet Amahl Pellegrino fra krittmerket, før Runar Espejord steg til værs etter rundt 70 minutter og stanget Glimt i føringen.

– I andre omgang går det bedre. Vi har mer energi og blir nøyere på ballbehandling. Det siste målet deres føles unødvendig, sier Høibråten.

For Rosenborgs Børkeeiet var ikke ferdig. Lysluggen utliknet med en skikkelig suser drøyt ti minutter før slutt.  Igjen fra rundt 18 meter, men denne gangen løftet han ballen i motsatt kryss.

Se hele intervjuet med Høibråten her:

– Det første har jeg ikke sett om igjen, men der synes jeg ikke vi sideforskyver oss fort nok. Det andre målet er godt gjort, det er et godt skudd. Akkurat da følte jeg at vi dominerer kampen, så det er kjipt å få den mot seg.

– For mye nesten

Høibråten la ned en solid innsats mot Norges mestvinnende fotballklubb, som kom til Aspmyra og la seg bakpå. Det kommer nok til å skje igjen, og Glimt må håndtere det ofte i 2022.

– Sånn har det væt de to siste årene på Aspmyra – at vi spiller lag lave, det er en utfordring vi må løse bedre enn vi klarer i dag.

Men Høibråten finner likevel noe å ta med seg videre fra kampen mot RBK søndag, selv om han ikke vet hvorfor Glimt ikke var "på" fra start.

Se høydepunktene fra kampen her:

– Hadde jeg visst det hadde vi endret det med en gang. Jeg synes det går litt på fokus. De ligger lavt og da er det viktig at vi bearebeider dem og lar dem løpe. Vi må også være giftige nok, for det er litt for mye «nesten».

– Vi blir utålmodige

Også Hugo Vetlesen stilte opp for media etter årets første seriekamp. Han spilte en god kamp på Glimts midtbane, og oppsumerte kampen med følgende:

– Det blir en jevn batalje. I første omgang er det tett og jevnt. Jeg synes Rosenborg gjør det bra i starten, de skaper sjanser og vinner dueller. Vi klarer ikke å stå godt nok i duellene og da kommer de til noen sjanser. Vi jobber oss godt inn i andre omgang og får det trykket vi vil og et par sjanser, men det er nok å jobbe med. Vi må få bedre vendinger og være mer tolmodig. Det er mye feil og vi går oss fast til tider, det må vi få ordnet til neste kamp.

Se hele praten med Vetlesen her:

Og neste kamp er allerede på torsdag. Da kommer Roma på besøk for å spille om plassen i semifinalen i UEFA Europa Conference League.

– Vi må se gjennom kampen for å se forbedringspotensiale. Det er noen gode angrep og sjanser og de må vi ta med oss, sier Vetlesen på hva som blir fokuset i de neste dagene.