Ett poeng mot Haugesund: – Selvfølgelig skuffende

Glimt maktet ikke å straffe Haugesund.

Annonse:

Det ville seg ikke for Bodø/Glimt på Aspmyra i kveld. For sjette gang i Eliteserien går Glimt av sin egen hjemmebane med poengdeling. Det har rett og slett vært noen frustrerende kamper for de helgule. 

Også i kveld var det er godt organisert og forberedt bortelag på "Myra". Haugesund lykkes i stor grad med sin defensive plan, og sleit ut Glimt-gutta. Det sier Patrick Berg. 

– Vi treffer ikke på pasninger og på presset vårt. Da blir det energitappende å løpe så langt og lenge etter ballen. 

– Tidvis ok

Vi skal ikke svartmale helt. Glimt får med seg ett poeng som kan bli viktig når vi skal summere opp sesongen til slutt. I tillegg scoret Runar Espejord et lekkert mål i andre omgang. Like etter slo Haugesund tilbake, etter en periode hvor gjestene dominerte kampen. 

Slik oppsummerer Berg kampen: 

– Jeg synes til tider vi spiller ok, og vi har noen fine angrep hvor vi klarer å legge trykk på de. Så er det store perioder hvor vi ikke klarer å legge trykk på de, og de får lov til å dominere, sier Berg. 

Glimts angrepsspill bar litt preg at pasningene i de avgjørende situasjonene ikke kom frem til en medspiller. Det var små marginer, og med litt mer presisjon kunne det blitt riktig så lekkert foran Haugesunds mål flere ganger søndag kveld. 

– For å bryte ned lagene man møter må man ha en ekstrem presisjon, når man ikke har det så blir det vanskelig. Vi kommer oss til store sjanser til tider. Jeg føler vi har en tydeligere plan på hvordan vi skal bryte ned motstanderen enn i de forrige kampene, oppsummerer Berg. 

– Typisk oss

Også trener Kjetil Knutsen var skuffet etter poengtapet mot Haugesund. Han sier at det var litt typisk at de fikk målet sitt på det tidspunktet de gjorde. 

– Vi scorer et nydelig mål, og da bør vi ha kontroll på kampen. Det er litt typisk oss at vi får et svar litt for fort. Det påvirker fokuset vårt. Jeg tror vi burde vært mer tålmodige i angrepsspillet, det var vi ikke i dag. 

Se høydepunktene fra kampen her: 


Knutsen oppsummerer det hele med: 

– Vi kan ikke si oss fornøyde. Vi møter en motstander som er godt forberedt og vi er ikke gode nok til å bryte de ned. Vi gir de sjanser som kan ende i katastrofe, og vi blir for utålmodige i flere situasjoner. Det blir en dårlig rytme. Det er så klart skuffende.

Ser fremover

Nå er det en rolig periode, på grunn av landslagspausen, men når sesongen starter opp igjen skjer det med et smell. Glimt møter medaljekandidaten Lillestrøm på Åråsen, en kamp Knutsen ser frem mot. 

– Det blir en kamp med en garantert full stadion og flotte rammer. Vi må glede oss over sånne type kamper, samtidig må vi jobbe hardt for å få riktig retning på Glimt-toget.

Også Berg gleder seg til høsten. 

– Det blir en artig høst.  Vi har alt å spille for. Nå handler det om at alle må ønske det samme og ta ut det vi har i oss, samt ta ut de gode prestasjonene. Vi må alle innse at det krever beinhard jobbing for å prestere hver eneste kamp.

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: