Trening på San Siro før kampen mot AC Milan.

Europaeventyret fortsetter i Milano

Den norske serielederen fra Bodø har satt kursen mot nye oppgaver i Europa. Nå venter AC Milan på erverdige San Siro.

Annonse:

Glimt har tatt seg videre til den tredje kvalifiseringsrunden i årets Europa League. Etter to hjemmekamper mot litauisk motstand venter nå en vesentlig tøffere motstand på kontinentet. Kauno Zalgiris og Zalgiris Villnius ble begge, relativt enkel motstand for Glimt på Aspmyra med henholdsvis 6-1 og 3-1. 

Tidligere denne uken satte de helgule fra Bodø kursen mot et av de mest tradisjonsrike stadionene i europeisk klubbfotball. Klubben på motsatt banehalvdel er ikke noe mindre tradisjonsrik selv. AC Milan er nemlig ett av de mestvinnende lagene i Europa.

Stormakten har vunnet Serie A hele 18 ganger og de er kronet som mestere av Champions League syv ganger. Sistnevnte senest i 2007. 

Likevel er det noen år siden klubben var på toppnivå, der de hører hjemme. Faktisk har ikke Milan vunnet Serie A siden 2010/2011-sesongen. Til sammenlikning havnet Glimt utenfor kvalifiseringsspill på nivå to i Norge på samme tid. Det er litt av en reise de helgule har vært på i det siste. 

Superformen fortsetter

For Glimt er foreløpig ubeseiret i 2020. Etter 18 kamper i Eliteserien og to kamper i Europa League-kvalikken står Glimt med 18 seire og to uavgjort. Det er nok til å sende noen skremmeskudd i retning torsdagens motstander. For AC Milan har uttalt til pressen at de ikke tar lett på kampen mot seiersmaskinen fra nord, og det lover jo godt for en spennende og jevn kamp. 

Glimt kommer rett fra en uhyre sterk og viktig kamp i Bergen. En tung og våt gressbane var ingen hinder for storspillet til blant annet Jens Petter Hauge og Phillip Zinckernagel, som leverte både mål og målgivende. Brann måtte se seg slått av Glimt for andre gang i år og Glimt tok tre poeng etter en overbevisende 3-1-seier. 

Dermed leder bodøværingene serien med 16 poeng ned til nummer to, og er nok en god erfaring med naturgress rikere. Og det kan komme godt med, for det er meldt et fryktelig regnvær i Milano på torsdag kveld. 

Topp to i Italia

Ettersom AC Milan spiller i Europa League-kvalikken skjønner nok de fleste at sesongen i fjor ikke gikk helt etter planen på San Siro. Stormakten endte på en skuffende 6. plass etter en tung start på sesongen, men det er ingen lettvekter Glimt møter. For om du regner serien fra jul var det bare ett lag som tok flere poeng enn Milan og etter koronapausen var de det beste laget i hjemlandet. 

I år har AC Milan spilt én kamp i hjemlig serie. Det endte med en sikker 2-0-seier mot Bologna etter to scoringer av svenske Zlatan Ibrahimovic. I forrige runde av kvalifiseringen slo Milan irske Shamrock Rovers. Også der med sifrene 2-0. 

Summerer du opp laget fantastiske form med klubbens unike og tradisjonsrike historie er det vanskelig å komme unna at dette er en av de tøffeste utfordringene Fotballklubben Bodø/Glimt noen sinne har stått overfor, men det er langt fra umulig. Det har Glimt vist før. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og AC Milan har aldri møttes tidligere, så det er ikke mye å skrive om her. Likevel tar vi med oss noen få poenger. For dette er ikke første gang Glimt møter italiensk motstand i Europa. 

Det er faktisk det fjerde gangen Glimt reiser til Italia for å bryne seg på topp motstand. 

I 1976/77-sesongen stoppet Glimts reise i cupvinnercupen ganske momentant da de møtte storheten Napoli over to kamper. Kampen i Bodø endte med 0-2-tap, mens bortekampen endte med 0-1-tap. Men to år senere skulle Glimt igjen få sjansen. 

Den gangen, som i år gikk turen til Milano og til ACs store rival, nemlig Inter. Kampen i Bodø endte med et knepent 1-2-tap, mens bortekampen i Milano endte med 0-5-tap, men så skulle det utrolige skje. 

For etter en god sesong i 1993 fikk Glimt muligheten til å måle krefter med storlaget Sampdoria året etter. I “hjemmekampen” på Ullevaal ble de helgule ett par nummer for store for de italienske stjernene og vant fortjent 3-2. Dessverre stoppet moroa etter et skuffende og sviende bortetap 0-2. 

Nå skal igjen stjernene fra Italia settes på plass av nordnorsk vinnervilje og innsats. Vi viser null respekt og er klare for å sikre videre spill i en av de jeveste turneringene i fotballverden! 

Annonse fra Eliteserien: