Får han sin revansje?

Tom Dent debuterer på benken for Bodø/Glimt i dag, og har mye å revansjere Jerv for.

Annonse:

Året er 2015. Bodø/Glimt gjør seg klar til slaget om Nord-Norge på Alfheim sent på høsten. Samtidig utspiller tidenes nedrykksdrama seg i OBOS-ligaen. 

- Det var det rene kaos, sier Tom Dent. 

Mens glimtspillerne spiser kamplunsj på Scandic i Tromsø sitter Tom Dent på benken for Follo FK i Grimstad. Follo står med ryggen mot nedrykk til andredivisjon. 

- Før runden var det to ledige nedrykksplasser. I løpet av den siste serierunden var sju-åtte lag innom de plassene, sier han. 

På dette tidspunktet visste ikke Dent at det var Follo som skulle stå der til sist. 

- Jeg vil aldri tilgi Jerv

Forutsetningen var enkel. Med seier ville Follo være trygge. Ved uavgjort var de avhengige av at Levanger tapte for Sogndal. Levanger slo Sogndal 4-0. Dermed måtte Tom Dents blå soldater slå Jerv som jaktet kvalifiseringsplass. 

- Vi ledet 2-0 til pause, og følte oss trygge. Med seier ville vi passere Fredrikstad og dermed beholde plassen. 

Fredrikstad følte seg også trygge. De holdt Nest Sotra som allerede var klare for andredivisjon til uavgjort i Plankebyen. De var ikke klar over hvilket drama som utspant seg i Grimstad. 

Jerv har redusert, og kampen nærmer seg slutten. 

- Vi ledet 2-1 da det var spilt seks minutter av overtiden. Dommeren hadde bare lagt til fem. Jerv slo inn fra vår venstre side, forteller han med stor innlevelse. 

Tom Dent ble hentet til Follo fra Fulham, og engelskmannen har i ettertid vært innom Stjørdals/Blink før han tok turen til Bodø i fjor høst. 

Sannhetens øyeblikk: Her innser Tom Dent at Follo rykker ned fra OBOS-ligaen 2015. Foto: Simen Strande
Sannhetens øyeblikk: Her innser Tom Dent at Follo rykker ned fra OBOS-ligaen 2015. Foto: Simen Strande

Glenn Andersen var lengst i feltet i Grimstad. Veteranen stanget ballen, via foten til en folloforsvarer og i mål. Jerv hadde utliknet. 

- Det er den verste følelsen i mitt liv. Den absolutt aller verste følelsen. Jeg kommer aldri til å tilgi Jerv for at de sendte oss ned i andredivisjon, sier han, men legger til:

- De sikret kvalifiseringsspill med den scoringen, så jeg kan ikke si at de ikke skulle ha scoret, men det var veldig bittert. 

Revansjelysten debutant

Tom Dent vikarierer for Jonas Kolstad som er på landslagssamling med U21 denne uken. Dermed får mannen fra Bournemouth sin debut som keepertrener for Bodø/Glimts A-lag. 

- Jeg elsker det jeg driver med, og det er alltid godt å ta det et steg opp. Nå skal jeg ut på en ekte stadion og jobbe med landslagskeeperen til Canada og en fantastisk brasiliansk keeper. Det høres egentlig ut som en vits, ler han:

- Engelskmannen, kanadieren og brasilianeren som går ut på en fotballbane i Nord-Norge. 

Glimt har startet sesongen historisk godt. Etter 11 kamper står nordlendingene igjen med 25 poeng, mens Jerv som var tippet likt med de helgule bare har 9 poeng på like mange kamper. Forutsetningene for glimtseier er der. Jobben må bare gjøres. 

For Tom Dent blir dette en debut med sterke følelser. Han skal ikke la Jerv vinne igjen. Han skal ha sin revansje. 

Annonse fra Eliteserien: