Faris Pemi klar for Glimt: – De fleste kjenner nok farten og styrken min

Torsdag ble det endelig klart. Glimt henter Faris Pemi fra Kristiansund

Annonse:

Faris Pemi Moumbagna (ofte kalt bare Faris Pemi) gjennomførte onsdag den medisinske testen, bestod den og satt dermed det endelige pennestrøket på kontrakten som binder han til Glimt de neste fire årene. 

– Det føles veldig godt. Spesielt siden det har vært kontakt en stund. Nå er jeg endelig her, og det er jeg glad for, sier han til glimt.no

Den kamerunske spissen kommer fra Kristiansund som i fjor rykket ned fra Eliteserien etter seks sesonger på øverste nivå. 22-åringen scoret fem mål på 14 kamper for blåtrøyene i fjor, og var blant annet svært god i møtet med Glimt på Aspmyra i fjor høst. Han scoret blant annet to mål i 2-1-seieren mot Viking på sensommeren. 

Her senker han Viking: 


Samme DNA

Fra høsten 2021 til 2022 var han på lån hos danske SønderjyskE, hvor han fikk ni kamper i Superligaen. De som har sett han spille ser raskt hvilke ferdigheter han har. 

– De fleste kjenner nok igjen farten og styrken min, når de ser meg spille. Det kommer jo med en hel pakke, men det er først og fremst fart og styrke jeg får kommentarer på, sier han. 

– Hvorfor er du og Bodø/Glimt en så god "match"?

Det er nok fordi spillemåten til Glimt passer meg. Glimt liker å dominere og ha ballen, det gjør jeg også. Jeg liker også måten Glimt presser på. Jeg tror vi har samme DNA, sier han.

Pemi Moumbagna er født og oppvokst i den kamerunske hovedstaden Yaoundé, men reiste tidlig til USA og knyttet seg til Montverde Academy i Florida. I 2018 fikk han kontrakt med Philadelphia Union (også kalt Bethlehem Steel) hvor han noterte seg for 14 scoringer på 38 kamper for laget som til slutt endte som nummer fem på tabellen i MLS (2019). 

– Jeg reiste til USA som 16-åring, så dette er ikke første gang jeg er vekke fra familien min. Etter noen år i USA tok jeg sjansen på å flytte til Europa. Det var sånn jeg endte opp i Kristiansund. 

Ville vise seg frem

I høst spilte Pemi på topp for Kristiansund da Glimt slo nedrykkskandidaten 5-0 på Aspmyra. Det kunne fort vært et annet resultat, for Pemi skapte trøbbel for Glimts forsvarere i den første omgangen.

DSC03287.jpg
Faris Pemi har ikledd seg den gule drakten for første gang. Foto: Rune Larsen

– I den kampen kunne jeg vise meg frem litt. Det var en tøff kamp, vi ble dominert av Glimt, så det var ikke enkelt. Jeg måtte vise hva jeg kunne få til. Jeg spilte så godt jeg kunne. Det er det eneste jeg er villig til å gjøre. 

Og den samme innstillingen kan altså Glimt-supporterne forvente seg når Pemi nå skal spille på Aspmyra i gult.

– Alt jeg kan si er at jeg er villig til å jobbe veldig hardt. Hver gang jeg er på banen skal jeg gi alt og kjempe for drakten. Resten vi komme av jobben vi legger ned på banen. 

Også utenfor banen tror Pemi at han kan bidra positivt i spillergruppa. Fra før kjenner han både Sigurd Kvile, Amahl Pellegrino og Sondre Sørli fra tiden i Kristiansund. 

– Jeg tror alle har noe å bidra med i garderoben, det er det som gjør oss til en familie. Jeg er en gledesspreder som liker å få andre til å le. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å bidra også utenfor banen, avslutter Glimts nye avslutter. 

Se hele intervjuet med Faris Pemi Moumbagna her: 

Annonse fra Eliteserien: