Eirik Kolstad, Thiago Martins, Thomas Jacobsen, Tarald Laugsand, Dan Leivers fra Glimt-akademier har fått fast ansettelse.

Fast ansettelse til fem av Glimt-akademiets trenere

Bodø/Glimt går foran og gjør noe utenom det vanlige. Klubben gir fast ansettelse til fem trenere.

Annonse:

Eirik Kolstad, Thomas Jacobsen, Thiago Martins, Tarald Laugsand and Dan Leivers har signert kontrakter på fast ansettelse med Glimt. Det betyr at det nå er seks faste ansatte i Glimt-akademiet. Jan Erik Bjerk har tidligere vær den eneste med fast ansettelse. For spillerutviklerne i Glimt-akademiet betyr det mye. 

- Det har alltid vært en drøm og et håp å få jobbe med Bodø/Glimt. Da i tillegg å få en fast stilling, gjør meg både stolt og ydmyk. Dette er en mulighet til å få jobbe med noe vi virkelig brenner for. Alle vet at utviklingsarbeid tar tid, og at jobben ikke er gjort på et halvt år eller et år. Det tar gjerne ti år. En fast ansettelse gjør at vi får tid til å virkelig jobbe med utvikling. Alle er glade for det som har skjedd, og det som skal skje fremover, forteller Tarald Laugsand etter signeringen. 

Først ute 

Å gi fast ansettelse til trenere og spillerutviklere i et akademi er ikke vanlig i Norge. Bodø/Glimt er fort en av den første, om ikke den første, klubben som gir faste stillinger til sitt akademi. De fleste kontraktene er gjerne fra 6 måneder til to år. 

- Det viser hvor langt vi er kommet på de ti årene vi har holdt på. Dette er Glimt-akademiets tiende år og vi har klart å jobbe frem fem faste ansettelser. Det er enormt stort av klubben, sier Stig Johansen, trenerutvikler i Glimt. 

- Det vil si at nesten 50% av staben i Glimt-akademiet er fast, og det gir en base å bygge på som vil gi oss bedre trenere i 2021 og enda bedre trenere i 2022. Nå vet trenerene at de er her, og de kan jobbe med sine egne utviklingsmål samtidig som de jobber med spillernes utviklingsmål, fortsetter Johansen. 

Viktige ansettelser

Det bør ikke være noe forskjell på spillere og trenere. Vi er i samme båt.

— Stig Johansen
 Glimt-akademiets leder Gregg Broughton er veldig fornøyd med å kunne tilby fem faste stillinger.

 - Vi feiert nylig 10-årsjubileet for Salten Aqua talentsamling, og akademiet i Bodø/Glimt har jobbet på en systematisk og metodisk måte det siste tiåret. Ungdomsutvikling er et langsiktig prosjekt, og de siste 18 månedene ser vi frukten av denne investeringen med Håkon, Jens Petter, Ulrik, Morten, Patrick, Fredrik André, Runar, Isak, Adan og Ask. Når fotballjobber globalt nå trues av vår nåværende situasjon, vil vi takke styret for deres framsynhet og støtte for dette initiativet. Dette gir klubben en langsikitg plattform for å bygge på klubbens nåværende suksess. I tillegg til å ha en egenprodusert kjerne av spillere i A-laget, er det også viktig å ha samme kjerne i trenerteamet i Glimt-akademiet. De seks trenerene som nå har fått fast ansettelse viser en god blanding av det gode arbeidet som pågår i akademiet - med tre eks-Glimtspillerer og tre trenere som har gått gjennom en mer akademisk rute. Fire av de er nordlendinger og to av de er internasjonale som har valgt å flytte hele familien hit, forteller Broughton. 

Stig Johansen stemmer i. 

- Det er som med spillerutvikling som med trenerutvikling - hvis du ser et talent du har tro på er det viktig at klubben hopper rett på og ser at det er en person vi tror kan hjelpe både oss og spillerne videre. Det bør ikke være noe forskjell på spillere og trenere. Vi er i samme båt og vi skal utvikles på samme rute. Det som har skjedd i klubben de siste ti årene er ufattelig viktig, og spesielt de siste årene når vi har jobbet inn mot trenerne. Vi har sett de og løftet de frem i søkelyset. De er ikke ofte i søkelyset for den jobben de gjør. Det er grovarbeid og finarbeid. Jeg blir rørt når jeg snakker om det for jeg ser den jobben de legger ned hver dag, hver helg og gjennom hele året, fortsetter Johansen. 

IMG_0829
Glimt-akademiet.

Verdsettes som yrke

Jan Erik Bjerk har vært den eneste treneren med fast ansettelse i Glimt-akademiet. Han har lenge villet få flere fast ansatt i klubben.

- For cirka tretten år siden holdt jeg på å jobbe meg ihjel. Jeg hadde jobbet rundt A-laget, men jeg hadde lyst til å jobbe med akademiet. Det var noe jeg brant for. Jeg gikk da til klubben og sa jeg var drittlei av å jobbe fra kontrakt til kontrakt, og sa "enten ansetter dere meg i morgen, eller så drar jeg på dagen". Jeg sitter her enda, sier han.

- Det var banebrytende da, og det har vært i hodet mitt og jeg har snakket om det siden da - at det burde være muligheter for flere å være fast ansatt i klubben. Gregg har virkelig pushet på at for at halvparten av Glimt-akademiet er fast ansatt. Det er fantastisk! Det gir en helt annen ro og en trygghet, legger Bjerk til. 

Spillerutviklerne mener også det gir en annerkjennelse for jobben som et yrke. 

- Som Bjerk sier så gir det oss en trygghet personlig, men det er også en annerkjennelse for dette som yrke. Tidligere ble ikke spillerutvikling sett på som et yrke der du faktisk kunne ta deg en utdannelse, gå veien og gradene i en klubb og faktisk få deg en fast jobb. Det har vært vanskeligere tidligere, for enten måtte du bli hovedtrener eller så var det ikke noe. Nå går vi foran i klassen og sier at dette er et yrke - det å jobbe med spillerutvikling er en viktig del av det klubbene skal holde på med. Da må folk ansettes deretter, og det synes jeg er veldig kult. At Bodø/Glimt tør å gjøre det. Dette er en skikkelig satsning!, avslutter Laugsand. 

Annonse fra Eliteserien: