DSC_6830

Faye Lund blir Glimt-spiller: – Skal jobbe hver dag

Julian Faye Lund er Glimts nye keeper og bytter ut svarthvitt til fordel for helgult.

Annonse:

Bodø/Glimt har sikret seg en ny sisteskanse i Julian Faye Lund. Den unge østlendingen kommer på en overgang fra Rosenborg fra 1. august. Frem til det skal han være i Bodø for å trene med sine nye lagkamerater. 

Mandag skrev Faye Lund en avtale med klubben som strekker seg ut 2026. 

Oslo-gutten har vært en del av Rosenborg siden 2015, men har prøvd lykken på utlån i Levanger, Mjøndalen og senest HamKam i løpet av sine syv år i bartebyen. Nå gjør han derimot nordlending av seg, og gleder seg til å bli bedre kjent med sin nye hjemby. 

– Jeg regner med at jeg blir litt lurt av det været som er nå, for jeg har aldri spilt kamp i Bodø uten å fryse før. Men det har vært noen fine dager i Bodø. Jeg har fått sett byen fra en litt ny side, sier Faye Lund mens han overværer dagens Glimt-trening på Aspmyra. 

– Føler meg ønsket

Faye Lund kom til Bodø søndag ettermiddag og så sine nye lagkamerater i aksjon mot Aalesund senere på kvelden. Der kunne han se Glimt vinne komfortabelt 2-0 uten at keeperkollega Nikita Haikin ble satt på de store prøvene. 

Nå er ambisjonen hans å ta fra den russiske landslagskeeperen plassen mellom stengene. 

DSC_6820.jpg
Julian Faye Lund er klar for Bodø/Glimt, men håper at dette er første og siste gang han sitter på denne benken. Foto: Kent Even Grundstad

– Det er en duell jeg er villig til å ta. Ting kan selvfølgelig ta tid, men jeg kommer hit for å spille. Det er det viktigste for meg. 

Han gleder seg til å ta fatt på sin nye hverdag i Bodø og forteller at han kjenner godt til Glimt-trener, Jonas Kolstad fra før. 

– Jeg føler meg ønsket. De sier de ser noe i meg, så det gleder jeg meg veldig til. Jeg ønsker å utvikle meg, så etter mange kamper på benken håper jeg å endelig få. spille litt. Jeg kjenner Jonas veldig godt fra før og vet at han ønsker meg. 

– Skal jobbe hver dag for å bli bedre

Nå kommer han inn i en kultur hvor det hver eneste dag handler om én ting. Utvikling! Etter syv år i Rosenborg føler han at det er på stor tid å prøve noe nytt. 

– Jeg føler at jeg aldri har fått satt meg ordentlig i RBK. Jeg har hatt veldig stor konkurranse der, men som keeper trenger man å spille. Jeg har godt av å prøve noe nytt og faktisk tilhøre et sted. Jeg skal jobbe hver dag for å bli bedre.

– Det blir stort å være en del av denne spillergruppa, sier han. 

Etter et snaut døgn i Bodø er det begrenset hvor stor inntrykk han sitter igjen med av sine ny lagkamerater, men det lille han har sett har vært positivt.

– Jeg har fått veldig godt inntrykk av Glimt, men det hadde jeg egentlig fra før. Det merker man bare man går inn her. Jeg har blitt tatt godt i mot, og det setter jeg pris på. 

– Hva er ambisjonene dine i Glimt?

– Ambisjonen er å spille meg inn på laget og være en del av denne kulturen. Jeg vil utvikle meg i takt med det. Det er fokus på utvikling, og det er det som til slutt gir resultater. Det er masse jeg kan lære her om hvordan man ser på fotball og spillestil. Medspillerne her er gode, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de.

Annonse fra Eliteserien: