Feirer med ny kontrakt – fem nye år

Glimt-kaptein og ledestjerne Ulrik Saltnes har ikke tenkt å forlate skuta. Han binder seg til klubben i fem nye år.

Annonse:

Ulrik Saltnes har vært en del av Bodø/Glimt siden han kom til klubben i 2010. Siden debuten på Sortland i 2011 har lysluggen fra Brønnøysund gått gradene i den helgule drakten, frem til i dag hvor han er kaptein på laget som har tatt Europa med storm. 

Fredag ble det klart at eventyret slett ikke er over. For Saltnes blir Glimt-spiller også de neste fem årene. Han skrev tidligere i uken under på avtalen som holder han i Bodø ut sesongen 2026. Hans forrige kontrakt gikk ut etter sesongslutt i 2023. 

– Det føles veldig fint og naturlig. Jeg tror det er det som vil gi meg gode rammer for å prestere, utvikle meg og trives så godt som mulig fremover. 

– Jeg er lykkelig

Saltnes har som nevnt gått gradene i klubben. Fra mye benkesitting i de første årene, til det virkelige gjennombruddet i OBOS-ligaen 2017 til seriesølv i 2019. Sølvet ble etterfulgt av gull to år på rad i 2020 og 2021, før han og Glimt nå har tatt UEFA Europa Conference League med storm de siste månedene. 

I går kveld var han med å spille Glimt til kvartfinale i den nevnte europeiske turneringen, et øyeblikk som var stort for både han og klubben, han etter hvert har blitt veldig glad i. 

redigert_DSC1877.jpg
Ulrik Saltnes ledet seriemesteren 2020 ut på banen foran hjemmekampen mot Rosenborg. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg trives utrolig godt. Jeg har et helt fantastisk liv i både byen og klubben. Menneskene i og rundt klubben trives jeg utrolig godt sammen med. Det er veldig givende å være med her. Jeg utvikler meg hver eneste dag, sier Saltnes dagen etter bragden i Alkmaar. 

For det har ikke stått på andre tilbud for Saltnes, som har vært med på den eventyrlige utviklingen til klubben. Han er en ettertraktet mann ute i verden, men selv jakter han kun utvikling.

– Sportslig blir det veldig vanskelig å finne noe bedre. Utviklingsmessig er jeg hundre prosent sikker på at dette er det beste stedet for meg. Så er det penger da. Man blir alltid presentert for andre muligheter, som ville gitt mye mer betalt enn i Glimt. Det er vanskelig velge bort, men samtidig så har jeg mer enn nok og så er jeg lykkelig her. Og det er verdt veldig mye det også. 

En mannsalder

Saltnes fyller 30 år i 2022 og har vært en del av Glimt siden han var 18. Nå ser det ut til at han i alle fall blir til han fyller 34, og kanskje ut hele karrieren. 

– Det er i alle fall større sjanse for at jeg blir i Glimt ut karrieren enn at jeg ikke blir her. Det er det ingen tvil om. Jeg håper jeg skal spille fotball mye lenger enn denne kontrakten, forutsett at kropp og hode vil. Men det kjennes ikke som at enden er nær, for å si det sånn, sier brønnøyværingen. 

Nå er både lang kontrakt og hus på plass i hans nye hjemby og dermed litt mindre å tenke på lysluggen.

– For meg vil det gi en forutsigbarhet i livet. Litt mindre støy. Jeg er ikke typen til å la  kontrakten gå ut. Når jeg stortrives, hvorfor ikke bare gjøre det enkelt for meg selv. For min del er det her bare et element mindre å konsentrere seg om. Jeg kan heller tenke på det som virkelig gir meg noe tilbake. 

Vi har tatt en lengre prat med Ulrik, som du kan se nedenfor: 

Får du ikke nok av Ulrik? Bli enda bedre kjent med han i den doble podkast-episoden av 4-3-3 fra tidligere i vinter: 

Annonse fra Eliteserien: