Ferdig i Glimt – Klar for dansk toppklubb

Petter Skogsletten har jobbet i Bodø/Glimt siden 2019. Nå reiser han videre

Annonse:

Glimt-akademiets fysiske trener, Petter Skogsletten har gjort sakene sine bra i løpet av sine år på Aspmyra. Han har gjort sakene sine så bra at han har blitt plukket opp av et av Europas aller fremste akademier. 

På sin siste arbeidsdag før han setter kursen mot Nordsjælland stråler han i kapp med nordlandssola. 

– Dette føles veldig bra. Både for meg og klubben, vil jeg tro. Det er stort for akademiet til Glimt at en av deres blir lagt merke til i et så stort akademi som Nordsjælland, sier Skogsletten. 

– Tatt store steg

Det snakkes ofte om å ta steg i fotballen, og for Skogslettens del har det vært sjumilssteg i løpet av sine to år i klubben. Bare se på resultatene til A-laget. Suksessen til A-laget har gjort noe med hele klubben og også for enkeltpersonene som jobber i klubben.

– Jeg har jobba her i over toi år, og tatt store steg. Det har blitt tatt store steg på alle områdene vi jobber på og jeg har lært utrolig mye av alle som jobber her, sier han og legger til;

– Jeg har utvikla meg helt ekstremt på de få årene jeg har vært her, sier han ydmykt idet han skryter av alle sine kollegaer i Glimt-akademiet. 

– Ble grillet i to timer

I 2019 reiste Skogsletten for første gang til Nordsjælland, for å lære og utvikle seg enda mer. Det var sånn han først kom i kontakt med klubben. 

– Jeg var der for å lære om hvordan de strukturerer akademiet sitt. Det var en veldig fin og lærerik tur og jeg kom i god prat med de som jobbet der den gangen. 

Han har åpenbart også lagt igjen et godt inntrykk for et par år senere var klubben på jakt etter en ny fysisk trener og da falt til slutt valget på en østlending i Bodø. 

– Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne tenke meg å søke på stillingen før jeg ble kalt inn til et intervju. Det var en to timers lang prat via Teams, sier han og ler; 

– Det er ikke lett å bli grilla i to timer på dansk via en datamaskin! 

Han tok et lynkurs i dansk, fikk med seg hva som ble sagt i grillinga og kapret drømmejobben. 

– Jeg gleder meg som f***! Jeg kommer til å savne folka her og hadde håpet jeg kunne teste ut utelivet i Bodø en siste gang, for det er nemlig ingenting som slår en kveld med den gjengen jeg har jobbet med her, sier han, vel vitende om at koronapandemien setter en real stopper for den slags. 

– Det får vi ta igjen siden!

FK Bodø/Glimt takker Petter Skogsletten for tiden i Glimt og ønsker lykke til videre på nye utfordringer. 

Annonse fra Eliteserien: