Festen fortsetter på Aspmyra

Støvet har så vidt rukket å legge seg etter gårsdagens kalas på Aspmyra. Nå trør vi til igjen og lager ny fest allerede på søndag.

Annonse:

Etter en trasig opplevelse i Tromsø forrige helg fikk de rundt åtte tusen oppmøtte på Aspmyra virkelig se en annen utgave av Bodø/Glimt torsdag kveld. 

De helgule fra Bodø leverte tidvis vanvittig festfotball mot den sveitsiske seriemesteren og spilte laget av banen. Til slutt kunne de også ta seiersrunden på kunstgresset for å takke av det fullsatte stadionet som hadde kommet for å støtte laget i det som var Glimts aller første gruppespillkamp i Europa League. 

På dagen, 46 år etter den aller første Europa-kampen i Bodø vant Glimt 2-1 mot FC Zürich og inntok tabelltoppen i gruppe A i Europa League, ett poeng foran og med én kamp mer spilt enn Arsenal på andreplass. 

Vil snu dårlig trend

Til tross for at Glimt har fått en pangstart på Europa-høsten har det gått litt tråere i Eliteserien i det siste. På de siste fire kampene står Glimt kun med én seier. Nordlendingene har også tapt to på rad, først hjemme mot gullrival Molde (1-4), før det ble et forsmedelig tap for den nordnorske rivalen Tromsø sist helg (2-3). 

Dermed er det kanskje et aldri så lite revansjelysten Glimt-lag som entrer Aspmyra førstkommende søndag klokken 18:00 når Eliteserien er tilbake. På motsatt banehalvdel finner vi et Haugesund-lag i fin form. Vi kommer tilbake med mer om Haugesund lenger ned. 

Glimt ligger som nummer tre på tabellen i skrivende stund. Det er tre poeng opp til Lillestrøm som har andreplassen i sin hule hånd med åtte kamper igjen å spille. Molde er suverene i toppen. 13 poeng foran Bodø/Glimt leder de ligaen komfortabelt. Moldenserne har vunnet ni kamper på rad.

Glimt er også ligaens mestscorende lag, og mot Zürich på torsdag var også ligaens toppscorer Amahl Pellegrino tilbake på banen for Glimt. 

Haugesund i god form

Søndagens gjester fra Haugalandet har fått fart på sesongen sin. Da lagene sist møttes i Haugesund i mai lå Haugesund godt plassert blant de nederste lagene på tabellen. Glimt vant kampen komfortabelt 4-1, men det var en jevnspilt affære. 

Nå har Haugesund fått dreisen på sakene sine. På de siste syv kampene har de vunnet fem kamper, og tapt to. Sist helg slo de blant annet et fremmadstormende Rosenborg 2-1 hjemme på Haugesund stadion. 

Slik gikk det sist lagene møttes: 


Poengfangsten har gjort at laget nå nærmer seg den magiske grensa på 30 poeng. De ligger nå som nummer 10 med 28 poeng, fire poeng foran Rogalands-rivalene fra Stavanger, Viking som ligger som nummer seks. Haugesund er langt fra trygge enda, men har distansert seg litt fra bunnstriden. Jerv og Kristiansund ligger nederst med henholdsvis 14 og 16 poeng hver, mens Sandefjord foreløpig innehar kvalifiseringsplassen seks poeng bak Haugesund. 

For statistikknerdene

Haugesund er en ganske fersk klubb i norsk målestokk. Laget ble etablert i 1993, samme år som Glimt var tilbake i Eliteserien for andre gang. Derfor at har ikke Glimt og Haugesund en veldig lang og fyldig historikk på det øverste nivået i norsk fotball.

Men det har likevel har det blitt noen oppgjør dem imellom. Faktisk er søndagens kamp det 22. oppgjøret mellom Glimt og Haugesund på toppnivå, og det er Glimt som har overtaket. Det er knepent, riktig nok. Åtte av 21 kamper har endt med tre poeng til de gule, mens seks kamper har endt i tap for Glimt. Da har du selvfølgelig allerede regnet deg frem til at det er syv kamper som har endt i poengdeling.

En av kampene mellom lagene mange husker er 4-0-seieren til Glimt på bortebane i 2020. Det spesielle med kampen var at Kasper Junker sørget for at Glimt scoret sitt 100. mål i 2020. 100 mål er ikke småtteri. Tenk det. 

Se det 100. målet til Glimt i 2020 her: 

Samme år vant også Glimt 6-1 i Bodø, og Haugesund ble dermed ett av to lag som sammenlagt tapte hele 10-1 mot Glimt over to kamper i de helgules paradesesong. Odd led også samme skjebne, mens jumboplasserte Aalesund måtte seg slått hele 13-1 sammenlagt (7-0, 1-6).

I fjor vant Glimt 2-0 hjemme, mens bortekampen endte 2-2. 

Annonse fra Eliteserien: