Fikk se fremgang: – Glad på spillernes vegne

Det ble en fin kveld for Knutsen og Glimt i Kristiansund, men jobben er ikke gjort enda.

Annonse:

Etter en lengre pause fra Eliteserie-fotball var endelig seriespillet tilbake lørdag kveld. Glimt har lagt bak seg en god treningsuke i Danmark. En treningsuke som har gitt umidelbare resultater.

For i den første av mange spennende kamper denne sommeren fikk vi se en Glimt-utgave vi ikke har vært bortskjemte med i Eliteserien i 2022. Glimt har stort sett stålkontroll på kampen borte mot Kristiansund, og to mål av Amahl Pellegrino var nok til å sikre seieren.

– Jeg er utrolig glad på vegne av spillerne som har tatt på arbeidshanskene og utfordret hverandre. Vi har jobbet godt i Danmark. Jeg var spent i dag, og håpet virkelig på vegne av alle at vi kunne se igjen det «som er Glimt», sa Kjetil Knutsen etter kampslutt.

– Meningsløst å invitere de inn i kampen

Hele den første omgangen var det Glimt som hadde ball og de største sjansene. Likevel var det ikke nok til å gå i garderoben med ledelse etter 45 minutter. I den andre omgangen løsnet det derimot for Glimt. Pellegrino fikk leggen på et innlegg fra Hugo Vetlesen og satte KBKs keeper ut av spill etter rundt syv minutter av omgangen.

Etter ledelsen tok Kristiansund derimot over kampen en periode, og Nikita Haikin fikk sitt å stri med i Glimt-buret.

– Vi spiller bra i store perioder, men det er noen perioder vi må evaluere litt kritisk. Det er totalt håpløst og meningsløst å invitere de inn i kampene igjen når vi leder 1-0. Men vi har en fantastisk keeper som redder oss i den perioden. Vi løfter oss igjen, og til slutt mener jeg vi bør score på tre og fire mål, forklarer Knutsen.

Glimts trener benytter også anledningen til å hylle innsatsen og lidenskapen Glimts russiske sisteskanse viste i perioden der hjemmelaget presset på for utlikning.

– Du ser hvor mye det betyr for han å holde nullen, og hadde alle hatt samme innstilling som ham i den perioden hadde resultatet blitt enda bedre. Likevel vil jeg skryte veldig av hvordan gruppen har vært den siste perioden og hvordan de har jobbet. Vi må likevel erkjenne at det er mye som gjenstår, men gøy at vi får litt betalt i dag.

Skal du spille for Glimt må du har kraft i deg

Etter noen dager ferie, etterfulgt at én beinhard treningsuke i Danmark har Knutsen igjen fått litt sving over spillerne sine. Det har også blitt mye tid å jobbe med de små detaljene i spillet, både i større grupper og enkeltvis.

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her: 

–   Det har hjulpet. Arbeidet vi legger ned hver dag betaler seg i kampene. Vi må løfte flere spillere fysisk og være villige til å jobbe med de detaljene som kreves. For skal du spille i glimt må du ha kraft i deg, sier han.

Knutsen ser også detaljer fra helgens kamp som må jobbes videre med i tiden som kommer.

– Hvis ikke vi klarer å skape ubalanse bakfra når vi har overtallet blir det vanskelig å være dominant. Jeg synes vi har bra gjenvinninsgspill og tidvis bra presspill. Jeg unne ønske meg enda mer temposkifte og flere bevegelser.

Han vil ikke bruke ordet «friskmeldt», men gjentar heller frasen om «et steg i riktig retning».

– Det er flere steg å ta. Vår måte å jobbe på er sånn at vi evaluerer kjapt det vi har gjort, og så ser vi fremover mot å ta nye steg. Nå kommer kampene tett, så vi er på rett vei, men det er mange detaljer som gjenstår før vi ser igjen et Glimt-lag vi kjenner igjen.

Første sjanse til å rette de detaljene kommer allerede i midtuken. Onsdag 22. juni reiser de helgule nordover til Harstad for å spille andre runde av cupen mot den nordnorske cupgiganten, Harstad IL. Neste helg kommer Aalesund på besøk til Bodø i Eliteserien.

Annonse fra Eliteserien: