Fikk sin debut: – Det blir mer show

I sin første kamp fra start for Bodø/Glimt fikk endelig Joel Mvuka kjenne på Eliteserie-nivå. Nå lover han mer moro fremover.

Annonse:

Det var kanskje en annen debutant som stjal overskriftene etter kampen mot Kristiansund på søndag. Amahl Pellegrino kom inn til sin første Glimt-kamp i serien og scoret tre mål og skaffet Glimt tre velfortjente poeng. 

En litt mindre etablert spiller fikk sin første Eliteserie-kamp fra start for Bodø/Glimt den samme kvelden. På venstrevingen startet Joel Mvuka og imponerte i sin første kamp fra start. 

– Det var ganske digg, ja! sa den ordknappe unggutten like etter kampslutt på forrige ukes siste dag. 

– Falt litt underveis

Den første omgangen var jevnspilt mellom to gode lag. Glimt styrte det meste av spillet uten at de helgule maktet å skape store sjanser. De var det gjestene fra Kristiansund som hadde. Likevel fikk den unge vingen fra Bergen vist seg frem med noen herlig finesser i omgangen. 

– Jeg følte vi spilte ganske bra i starten, men prestasjonen falt litt underveis. Heldigvis kom vi oss opp på nivå igjen, var Mvukas dom etter kampen. 

Og egne prestasjoner?

– For min del følte jeg at jeg fikk vist litt av hva som bor i meg, men jeg har fortsatt mer å vise. 

Nært sitt første målpoeng

Etter 58 minutter forlot Mvuka banen og overga plassen sin til Pellegrino som avgjorde kampen med tre scoringer på drøye 20 minutter av sin første seriekamp i helgult. 

– Det er helt rått å komme inn og score tre kjappe, jeg har ikke vært med på en råere debut enn det. Han fikser de tre poengene.

Selv var ikke Mvuka langt unna et målpoeng selv i den første omgangen. Etter å ha avansert på sin venstrekant slo den beinrappe bergenseren hardt inn foran mål. Der var nesten Solbakken lang nok til å tuppe ballen over mållinja. Men innlegg var nært å smette inn på egenhånd. 

– Ja, det var et innlegg og ikke et skudd. Det ble litt hardt. Hadde jeg slått det litt svakere tror jeg han hadde nådd den. 

Avslutningsvis gjentar Mvuka beskjeden han ga dagen han signerte for Glimt, på spørsmål om hva vi kan vente oss fremover. 

– Enda mer show! 

Annonse fra Eliteserien: