Glimt er klare for gruppespill: – Utrolig stolt

Bodø/Glimt feide all tvil til side, og smadret gjestene fra Nord-Irland på Aspmyra.

Annonse:

For en kveld vi har hatt på Aspmyra! Glimt gikk ut i hundre og klemte til fra start til slutt. Etter 90 minutter på Aspmyra står vi igjen med 8-0, en ny spiss og en helt ellevill elektrisk stemning fra publikum. 

De drøyt 5000 oppmøtte på Aspmyra fikk mye å juble for og leverte selv varene fra tribunen. Det la også Glimts trener, Kjetil Knutsen merke til. 

– Det er noe med det feltet nå. De holder trykket gjennom hele kampen. Det smitter over på hele stadion, og du står der og får gåsehud fordi det bare er positiv stemming. Når kampen er ferdig står alle igjen. Vi har hatt noen opplevelser sammen, og det bygger Glimt-produktet, sier Knutsen, tydelig stolt over det han har vært med på. 

Han er ikke ferdig med skrytet av de som møtte på tribunen onsdag kveld. 

– Det gjør opplevelsen til alle som er på kamp større og for spillerne er det sinnsykt å spille for de supporterne. Akkurat som Glimt blir bedre og bedre, blir J-feltet og alle om støtter Glimt synes jeg det blir bedre og bedre stemming fra uke til uke.

Bodø/Glimt tapte det første oppgjøret mellom lagene 0-1, men hevet seg betraktelig på Aspmyra og vant 8-1 sammenlagt. Hugo Vetlesen åpnet ballet, før Boniface doblet fra krittmerket. I situasjonen som førte til straffesparket ble også Linfields eneste målscorer i dobbeltoppgjøret utvist for å redde ballen med hendene. Pellegrino (2), Espejord (2), Sampsted og Saltnes ble Glimts øvrige målscorere. 

Klare for gruppespill

Uansett hvordan det går videre for Bodø/Glimt i kvalifiseringen, kan Glimt dårligst havne i gruppespillet i UEFA Conference League. Dermed blir det minst fem nye europacup-kamper på Aspmyra utover høsten.

– Det er fantastisk. Vi er på. Vi har publikum med. Det blir en Europa-ramme rundt alt vi gjør og da er et offensivt Bodø/Glimt-lag som går rett i strupen på de og da får vi selvfølgelig en scoring tidlig og når de får utvisning, så er jo kampen avgjort. Men det er ikke ofte man vinner 8-0 i Europa. Det var ganske fortjent over to kamper at det var Glimt som gikk videre til den tredje runden.

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her: 

Kjetil Knutsen fikk se et uredd Glimt-lag, proppfulle av selvtillit og angrepsvilje 

– Vi er opptatt av at vi skal stå løpet og få maks læring og utbytte av hver eneste kamp vi spiller. Vi kunne gjøre noen bytter i pausen, og vi pratet i det i pausen mot Jerv at nå må vi holde fokus og holde foten på gassen og ikke flytte den til bremsen. Og det klarer vi bedre i dag enn mot Jerv. Vi scorer flotte mål, sier han og fortsetter; 

– Du må egentlig klype deg litt i armen over å få igjen oppleve både spillet vi leverer og rammen rundt. Og vi vet nå at det ligger mange europacup-kamper å venter, og det er så vanvittig viktig for at vi skal videreutvikle dette laget og klubben, så det er jeg utrolig stolt og glad for.

veien videre europa.jpg

– Opp til oss hvor gøy det blir

Også Amahl Pellegrino strålte i pressesonen etter at det var klart at det også i høst blir gruppespill på Aspmyra. 

– Jeg tenker at det blir utrolig gøy. Så er det opp til oss selv om det kan bli enda gøyere og at det ikke blir Conference igjen. Vi har jo fortsatt mye å spille om, vi er fortsatt med i CL-kvalik. Det blir moro å komme til tredje runde nå og håper det kommer enda flere folk neste match, utrolig bra oppmøte og bra atmosfære ut på her.

Det var store kontraster fra Glimt denne kvelden og for én uke siden i Belfast, men Pellegrino vil ikke svartmale forrige ukes prestasjon. 

DSC_4941 (2).JPG
Amahl Pellegrino var svært fornøyd med kampen mot Linfield. Foto: Kent Even Grundstad

– For å være helt ærlig, så synes jeg ikke man skal være så negative til den kampen. Det er én ting vi ikke er gode nok til og det er trøkk i boks, vi er ikke tunge nok i boksen deres, men vi kommer til masse halvsjanser og de har to redninger på strek og et par blokkeringer, så er det jo vi som gir den det ene målet. Så at det er så dårlig som folk skal ha det til, synes ikke jeg. Vi viser jo bare kvaliteten, hvis vi klarer dra det opp et lite hakk hvor mye som bor i oss. I dag leverer vi ikke en perfekt kamp, men en solid match, så det var moro.

Også han var mektig imponert over det supporterne leverte i dag. 

– Det var fantastisk trøkk og man kjenner det i ryggen når man går til midtsirkelen når man har scoret og hører folk rope navnene våre og samtlige hopper opp og skriker. I dag var det gøy på Aspmyra.

Se hele intervjuet med Pellegrino her: 

Annonse fra Eliteserien: